HEKLANJE

Skrivena istina o jeftinim kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Jeftine kreditne kartice smatraju se ekvivalentima kreditnih kartica s niskim kamatama. Međutim, nisu sve kreditne kartice s niskom kamatnom stopom jeftine. Takve kartice mogu imati fiksnu kamatnu stopu tijekom trajanja vašeg salda ili mogu imati promjenjivu kamatnu stopu. Koji je zapravo jeftiniji?

Vrste jeftinih kreditnih kartica



Sada će većina financijskih gurua iz fotelje ‘znati’ i savjetovati vam da se odlučite za karticu s fiksnim cijenama. Oni će tvrditi da će se tako niske kreditne kartice s fiksnom kamatnom stopom dugoročno pokazati vrlo isplativima. Kartica s promjenjivom kamatnom stopom može započeti s nižom kamatom u prvih nekoliko godina, a zatim će se njezina kamatna stopa postupno povećavati tijekom sljedećih nekoliko godina. To vam omogućuje da otplatite sve veće iznose kamata kako vaša plaća raste. Međutim, vjeruju da je kartica s fiksnim kamatom bolja opcija jer njezine kamatne stope ne skaču alarmantno kao kod kartice s varijabilnom kamatom. Osim toga, kartice s fiksnim cijenama također su jeftine kreditne kartice jer će vas tvrtka morati obavijestiti prije nego što poveća stope.

Nažalost, istina je sasvim drugačija. Razgovarati o prednostima i nedostacima kreditnih kartica s niskim kamatama sasvim je druga stvar nego imati jednu u svom novčaniku. Vidite, praktična stvarnost nalaže da morate odabrati karticu koja odgovara vašem životnom stilu.

Dobar kredit za jeftine kreditne kartice

Na primjer, uspijevate li stvarno podmiriti svoja dugovanja svaki mjesec… sva svoja dugovanja, svaki mjesec? Ako ne podmirite nepodmirene obveze svaki mjesec, mogli biste se naći u tijesnoj financijskoj situaciji, bez obzira na to je li vaša kamatna stopa niska ili visoka, varijabilna ili fiksna. Međutim, ako imate ograničen prihod, možda bi vam se isplatilo koristiti kreditne kartice s promjenjivom niskom kamatnom stopom jer vam je u prvim godinama karijere potrebna sva pomoć koju možete dobiti. Ili ako ste već potonuli u dužničku močvaru, možete koristiti takve promjenjive stope i jeftine kreditne kartice kako biste se polako izvukli iz duga.

Pojedinosti o kreditnim karticama s niskim kamatama

Odvojite vrijeme za detaljno čitanje sitnog tiska. Može li vaša tvrtka s fiksnim kamatom iznenada povećati kamatnu stopu bez vašeg dopuštenja, ili u najmanju ruku, bez da vas obavijesti? Je li to zapravo jeftina kartica? Razgovarajte s prodajnim predstavnikom i drugim korisnicima kartice kako biste saznali sve o troškovima obrade, godišnjim naknadama itd. Kartice će vas oštro kazniti za zakašnjelo plaćanje ili prekoračenje vašeg stanja.

Kreditne kartice s niskim kamatama ograničene su vremenom



I uvijek zapamtite jednu stvar – kreditne kartice s niskim kamatama nisu zauvijek niske kamate. Takve kartice daju niske kamatne stope za određeno vremensko razdoblje i morate uvijek, ali uvijek, provjeriti vremensko razdoblje za tako dobre stope. Gotovo je sigurno da će niske kamate koje nudi kartica nakon nekog vremena porasti, da; kamatne stope za fiksne kartice također će rasti. Čak i ako ste bili uzoran korisnik kreditne kartice i nikada niste prekoračili svoj saldo ili nikada niste zakasnili s plaćanjem, tužna je životna istina da kamatne stope uvijek rastu nakon, recimo, 6 mjeseci.

Dakle, ako stvarno želite jeftine kreditne kartice, ne brinite o varijabilnoj ili fiksnoj kamatnoj stopi. Umjesto toga, otplatite svoj dug na vrijeme svaki mjesec i pročitajte detalje prije nego što se prijavite za karticu. Kreditne kartice s niskim kamatama povećat će kamatne stope čak i ako su kartice s fiksnom ili promjenjivom stopom. Pametno koristite kreditne kartice s niskim kamatama – a neki savjeti kako bi one funkcionirale za vas su da se odlučite za prijenos stanja od nula posto, provjerite možete li dobiti zračne milje u zamjenu za bodove ako često putujete ili možda provjerite je li vaš lokalni trgovac u partnerstvu s vašom kartičnom kućom. Jeftine kreditne kartice morate koristiti razumno kako bi vam bile isplative.