HEKLANJE

Savjeti za poslovne web stranice

TEMU APP 100 E KUPON

Industrija dizajna općenito je vrlo osjetljiva na vanjske utjecaje cijelo vrijeme, koji se obično nazivaju “modernim”, “inovativnim” ili “postavljanjem trendova” itd. Međutim, srećom ti utjecaji utječu na područja dizajna izvan djelokruga web dizajna, gdje dizajneri i umjetnici mijenjaju svoj stil, smjer i pogled. U svijetu web dizajna gledamo na objekte, resurse i sadržaj koji rezultiraju profitabilnošću kao motivirajućim čimbenicima za promjene u dizajnu.

Glavna istina o web stranicama je da ne postoje pravila za web dizajn, postoje samo smjernice. Slijediti ih ili ne ovisi o web dizajneru, ali pridržavanje određenih smjernica za dizajniranje stranice za zarađivanje novca sigurno bi dugoročno pomoglo.



Glavni cilj poslovne web stranice je predstavljanje tvrtke i opisivanje proizvoda i usluga koje ona nudi na internetu. Web stranica mora osigurati dostupnost dovoljno informacija u tom pogledu. Transparentnost je još jedan čimbenik pri dizajniranju poslovne web stranice. To se može postići putem stranice “O nama” koja bi trebala pružiti dovoljno informacija o menadžmentu, ciljevima, povijesti i filozofiji tvrtke koju predstavlja. Fotografije na ovoj stranici povećavaju vjerodostojnost, jer posjetitelju predstavljaju kristalno jasnu prozirnu sliku koja govori “nemamo što skrivati”.

Neki dizajneri imaju tendenciju dati podatke za kontakt na stranici “O nama”, iako to nije netočno, bolja i organiziranija metoda bila bi korištenje stranice “Kontaktirajte nas”. Provjerite je li stranica za kontakt s nama jednostavna i kratka. Mnoga web-mjesta imaju dugačke obrasce za ispunjavanje podataka o odjelima i drugim formalnostima. Ako ovo bude kratko, to bi pomoglo na dva načina – neće biti iritantno za posjetitelja, s druge strane, tvrtka može izbjeći dobivanje lažnih i nepotpunih informacija.

Kategorije koje objašnjavaju proizvode i usluge koje nudi tvrtka trebaju biti potpune, uključujući slike proizvoda, ako postoje. Umjereno koristite slike kako ne bi odvratile korisnika od čitanja sadržaja. Uvijek održavajte sadržaj koji se odnosi na proizvode i usluge ažurnim putem stranica “vijesti” ili “najnovije”. Stranica s vijestima može se podržati pisanjem relevantnih priopćenja za tisak bogatih sadržajem ključnih riječi i njihovom distribucijom na važna mjesta priopćenja za tisak. To će vam pomoći privući više prometa na vašu web-lokaciju i istovremeno izgraditi vjerodostojnost.

Koristite stranicu “svjedočanstva” za postavljanje komentara starih kupaca. To ne samo da bi pomoglo u promicanju vaših proizvoda i usluga, već i u poticanju kupaca na ponovni posjet i daljnju kupnju. Ova bi stranica trebala izraziti zabrinutost korisnika i ne bi trebala biti reklama za prodaju.

Ovo je samo nekoliko savjeta za dizajniranje profesionalne poslovne web stranice.

Osnove za kupnju korporativnih darova

Kupnja poslovnog dara može postati zastrašujući zadatak. Davanje je još gore jer imate namjeru steći poslovne veze, povezati se s klijentima i poslati svoju poruku zahvale. Poznavanje sljedećih osnova za kupnju korporativnih darova povećat će vaše šanse za postizanje ovih ciljeva.



Upoznajte se s politikom tvrtke – neke tvrtke zabranjuju davanje darova; neki imaju ograničenja u dolarima na dar; dok drugi uopće nemaju ograničenja. Provjerite ovaj određeni detalj kako biste znali koliko morate potrošiti na pojedinu stavku kako biste izbjegli da vam se dar vrati.

Prvi dojam traje – Ambalaža je važna. To će ostaviti prvi dojam na primatelja. Dobro pakiranje poslat će poruku primatelju da vam je važan. S druge strane, loše pakiranje reći će primatelju da predmet unutra nije toliko važan, ili još gore, primatelj može misliti da on nije važan. Dakle, bez obzira na cijenu poklona unutar paketa, neizbježno je da korporativni poklon bude prikladno upakiran.

Rukom pisane kartice su jako cijenjene – Da, lakše je kupiti Hallmark karticu i staviti svoj potpis na nju zajedno sa svojim darom, ali će ostaviti trajniji učinak ako više volite da je vaša poruka rukom napisana. To bi značilo da ste osobno napravili masažu osobi, a ne da koristite gotovu.



Dostavite dar osobno – ako vaš dar ne zahtijeva dizalicu ili više od jedne osobe za nošenje, potrudite se da osobno uručite dar osobi kojoj je namijenjen. To će stvoriti bolji i trajniji dojam o vama nakon što otvori dar.

Upoznajte se s kulturnim razlikama – Za Nijemce crvene ruže znače romantične namjere. Za Kineze, bijelo pakiranje poklona simbolizira smrt. Za Japance, poklon u kompletu od 4 komada znači smrt. Ovo su neke od kulturoloških razlika ili, možete reći, simbolike koje morate uzeti u obzir kada razmišljate o davanju poslovnog dara nekome iz druge kulture. Možda imate čistu namjeru, ali sigurno je slijediti i poštivati tko su i u što vjeruju.

Upoznajte se sa željama primatelja – Saznati kakvu vrstu poslovnog dara kupiti vrlo je izazovno i često vrlo riskantno. Ponekad, ako nemate ideju što pokloniti, često na kraju date pogrešnu vrstu dara. To će uništiti vas kao i imidž vaše tvrtke. Kako biste umanjili poteškoće i smanjili rizik, upoznajte osobu koja će primiti dar što želi, njegove hobije, interese itd. Koji je najbolji način za to? Nazovite ga i pitajte ga za takve informacije.



Tražite kvalitetu – korporativni dar često se odražava na imidž vaše tvrtke. Teško je izgraditi ugled i dobar imidž, nemojte ga rušiti dajući nešto nekvalitetno. Odaberite korporativni poklon koji je visoke kvalitete, ali ne uništava vaš budžet.

Provjerite odbitke Porezne uprave – Publikacija Porezne uprave 463 je nešto što biste trebali znati budući da se poslovni darovi u Americi odbijaju od poreza (čak 25 USD po osobi u poreznoj godini). Ovo isključuje slanje dara i pakiranja. Druga pravila mogu se primjenjivati na druge vrste poslovnih struktura.