HEKLANJE

Kako odabrati pravu agenciju za kreditno savjetovanje?

TEMU APP 100 E KUPON

Budući da postoji porast u razinama zaduženja po kreditnim karticama cijelo vrijeme, agencije za kreditno savjetovanje ostvaruju ogromne zarade. Stoga, kao potrošaču, u vašem je interesu odabrati pravu agenciju za kreditno savjetovanje za vas. Općenito, preporučuje se akreditacija kod Nacionalne zaklade za kreditno savjetovanje ili Udruge neovisnih agencija za savjetovanje o potrošačkim kreditima.

Morate razmotriti cijeli popis agencija za kreditno savjetovanje, a zatim ga suziti i bilo bi bolje da nazovete svoj lokalni ured za bolje poslovanje i provjerite jesu li za bilo koju od njih podnesene pritužbe. U slučaju da bilo koja agencija za kreditno savjetovanje ima niz pritužbi povezanih s njom, bolje bi bilo da prijeđete na drugu.



Vrlo je važno da razumijete ono što vam nudi agencija za kreditno savjetovanje. Dobra agencija za kreditno savjetovanje ponudit će vam razne usluge kao što su certificirani osobni savjetnik, radni list za izračun osobnog financijskog proračuna, plan upravljanja dugom, rad s vjerovnicima na smanjenju kamata i druge besplatne izvore i podatke o kreditu.

Bilo koja agencija za kreditno savjetovanje koja vam nudi brisanje vaše kreditne povijesti znak je crvene zastave jer se vaša kreditna povijest ne može izbrisati, a točne informacije o vašim kreditnim računima ostaju zabilježene sedam godina.

Renomirana agencija za kreditno savjetovanje ponudit će vam proračunske usluge besplatno i naplatiti plan upravljanja dugom ili bilo koju drugu vrhunsku uslugu koju želite. Trebali biste potražiti renomiranu agenciju koja vam naplaćuje između 15 i 30 USD. 50 USD moglo bi se smatrati najvišim iznosom u kojem možete biti potpuno ugodni za sve usluge koje nude.

Također možete pokušati prikupiti više informacija o kreditnim savjetnicima i vidjeti kakva se obuka daje kreditnim savjetnicima i potražiti kreditne agencije koje pružaju obuku svojim savjetnicima putem vanjskog izvora. Također možete pitati o načinu na koji su savjetnici plaćeni jer ako im se plaća provizija, mogli bi vas prisiliti da prihvatite plan upravljanja dugom.