HEKLANJE

Smanjite svoje račune i “ostanite mirni”

TEMU APP 100 E KUPON

Budući da komunalna poduzeća diljem SAD-a predlažu povećanje stopa od čak 70 posto, mnogi vlasnici kuća traže načine da smanje svoje račune za energiju. Jednostavni koraci kao što je brtvljenje kuće mogu smanjiti troškove grijanja i hlađenja kuće do 20 posto, štedeći tako vlasnicima kuća stotine dolara.

“Imati energetski učinkovit dom jednako je važno ljeti kao i zimi. Brtvljenje doma jednostavan je način da zadržite hladan zrak unutra, ostanete udobni i smanjite račune za energiju”, kaže Steve Baden, izvršni direktor Residential Energy Services Network, neprofitna organizacija za energetsku učinkovitost. “Jedan od prvih koraka koje bi vlasnici kuća trebali razmotriti je pravilno brtvljenje kuće. Zrak koji curi kroz praznine i pukotine može povećati protok zraka koliko i otvoreni prozor, a klima uređaj jedan je od najvećih ljetnih izdataka energije.”



Brtvljenje doma silikonskim brtvilima ograničava skupi bijeg hladnog zraka iz klimatiziranih okruženja. Tipična kuća može se zabrtviti s četiri cijevi GE Silicone II, što znači da bi 20 dolara moglo uštedjeti vlasniku kuće stotine dolara na troškovima energije.

GE nudi niz rješenja za brtvljenje domova od silikona i akrila koja mogu pomoći vlasniku kuće da ima tješnji, energetski učinkovitiji dom. Jeff Davis, generalni direktor GE Sealants & Adhesives, preporučuje vrhunsko silikonsko brtvilo za brtvljenje ljetnih kuća.

“Silikonska brtvila osiguravaju domovima nepropusnost za zrak i vodu koja stvara najvišu razinu učinkovitosti i zaštite od vremenskih nepogoda”, kaže Davis. “A zbog njegove nenadmašne izdržljivosti i prianjanja, vlasnici kuća moraju samo jednom zabrtviti dom silikonom.”