HEKLANJE

Troškovi kreditne kartice planirani su za jesen

TEMU APP 100 E KUPON

U Ujedinjenom Kraljevstvu 8 najvećih davatelja kreditnih kartica dobilo je naredbu da smanje svoje naknade za neispunjenje obveza i zakašnjela plaćanja između 40 i 50%. Trenutačna naknada za zakašnjelo plaćanje kod većine velikih izdavatelja je između £20 – £25 ($30 – $40 US) i dobili su upute da to smanje na £12 -£15 UK ($18 – 20 USD).

Ured za pošteno trgovanje Ujedinjenog Kraljevstva, koji je posljednjih nekoliko mjeseci istraživao troškove kreditne kartice, izjavio je: “OFT smatra da će u potrošačkom ugovoru zadana naknada vjerojatno biti nerazmjerno visoka ako je više od stvarnog unaprijed procjena štete koju bi izdavatelj kartice dobio na sudu ako bi tužio vlasnika kartice za kršenje ugovora”, dodajući “OFT-ovo privremeno stajalište je da se razine naknada za neplaćanje koje nameću kartičarske kuće moraju smanjiti kako bi se budi pošten.”



Prema mišljenju OFT-a, trenutni troškovi između £20 i £25 su pretjerani i moguće nezakoniti te je izdavateljima kartica dao 3 mjeseca da odgovore.

Iako je trenutna presuda privremena, očekuje se da će se konačna presuda primjenjivati na sve izdavatelje kreditnih kartica u Ujedinjenom Kraljevstvu i, ako bude potrebno, OFT će odnijeti testni slučaj sudovima Ujedinjenog Kraljevstva radi donošenja presude kojom se banke prisiljavaju na usklađenje.

Nakon što se primijeni na kreditne kartice, odluka će se također primjenjivati na prekoračenja, kartice trgovina i hipoteke.

Procjene o tome koliko će to koštati banke variraju od 400 milijuna do 1 milijarde UKP – do 50% profita zarađenog na kreditnim karticama. U nedavnim rezultatima velikih 5 banaka u Ujedinjenom Kraljevstvu objavilo je rekordnu ukupnu dobit od 33 milijarde funti, tako da mogu lako smanjiti te troškove.

Matt Barrett, bivši izvršni direktor Barclaysa, slavno je rekao zastupnicima da ne koriste kreditne kartice jer su “preskupe”. Iako je svrha presude smanjiti troškove za klijente, vjerojatno će banke pronaći druge načine da održe visoke troškove.

Već je jasno da zajmodavci nisu veliki obožavatelji beskamatnih prijenosa stanja budući da je većina primijenila administrativnu naknadu od 2 – 3%. Očekujte da će se ovaj trend nastaviti i da će možda beskamatni prijenosi potpuno nestati.

Očekujte povećanje broja kartica s godišnjom naknadom i povećanje godišnje naknade na postojećim karticama. Daljnje prilagodbe mogle bi uključivati nestanak povrata novca i smanjenje besplatnih usluga, putnog osiguranja, letova, praznika i drugih promocija.



Iako se ova presuda odnosi samo na Ujedinjeno Kraljevstvo, nakon što se provede, izdavatelji kartica diljem svijeta bit će pod pritiskom da je slijede, a zemlje sa snažnim zakonodavstvom o zaštiti potrošača mogle bi slijediti primjer OFT-a.

Stoga je ovo idealno vrijeme da pregledate svoje trenutne kreditne kartice i iskoristite ponude dok traju.

Ako imate dug na kreditnoj kartici koji se svaki mjesec obnavlja, iskoristite beskamatne ponude koje su trenutno dostupne. Pročitajte sitna slova, neki nose 2-3% naknade, izbjegavajte ih jer još uvijek postoji nekoliko beskamatnih ponuda prijenosa koje nemaju administrativnu naknadu.



Ako svaki mjesec otplaćujete svoje kartice u cijelosti, pogledajte kartice koje nude povrat gotovine i ostvarite popust na kupnju dok još postoji.

Ako imate saldo za koji će trebati godine, a ne mjeseci za otplatu, pogledajte kartice s trajnim niskim kamatama ili još bolje pogledajte konsolidaciju duga i premjestite dug na zajam s niskim kamatama ili hipoteku.

Kreditne kartice su skup oblik dugoročnog posuđivanja. Ova presuda, iako dobrodošla, može navijestiti početak restrukturiranja kreditnih kartica, a gdje će završiti vrlo je neizvjesno.



Prednosti Ezine izdavaštva

Na internetu je vrlo moguće zaraditi bez prodaje ikakvog proizvoda. Jedan od načina da to učinite je pokretanje vlastitog eZinea,

Vještina koja donosi novi vrhunac

Mi u e-Fuzion-u razumijemo rastuću važnost društvenih medija i pružamo prilagođena rješenja kako bismo pomogli klijentima da iskoriste potencijal društvenih