HEKLANJE

Savjeti za šminkanje Weddine

TEMU APP 100 E KUPON

Dan vašeg vjenčanja je važan, nitko vas ne treba podsjećati na to. Bit ćete u središtu pozornosti (napokon!) jer će sve oči biti uprte u vas i vašeg mladoženju. Iako su tvoji prijatelji i obitelj tu da te bodre i zajedno s tobom proslave veliki dan, svejedno može biti nevjerojatno kidajuće za živce stajati ispred svih njih i očajnički se truditi izgledati najbolje što možeš.

Toliko stvari treba uzeti u obzir: svoju haljinu, cipele, donje rublje (znate to), kosu, kožu, šminku. Uz sve planiranje i pripreme, nitko vam neće zamjeriti ako neki detalj pođe po zlu, no vjerojatno ne želite riskirati. Kako biste bili sigurni da je vaša šminka najbolja moguća, otiđite kod vizažista od povjerenja i napravite probni rad prije dana vjenčanja.



Međutim, postoji još nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada se radi o održavanju šminke čvrsto na licu!

Razgovarajte sa svojim vizažistom ako imate bilo kakvih nedoumica i on ili ona bi vas trebali mirno provesti kroz najbolje moguće opcije. Neke od najvažnijih stvari koje trebate uzeti u obzir kada se radi o šminkanju za dan vjenčanja su boja, hidratantna krema, mokre oči, tretmani lica i hitne potrepštine.

Prvo, boje. Ne prepuštajte to slučaju, šminku uskladite s haljinom, dodacima i okolinom! Zadnje što želite je da vaša shema boja bude nedorečena…možda si to nikada nećete oprostiti. Ozbiljno, to je nešto što treba uzeti u obzir kako biste u posljednjem trenutku izbjegli sukob boja između sebe i ljupkih cvjetnih aranžmana oko oltara. Pokažite sve uzorke tema svom vizažistu i on ili ona mogu imati na umu boje, odabirući proizvode koji će istaknuti vaše crte lica, a istodobno će lijepo nadopuniti scenu vjenčanja.

Sljedeća stvar koju treba uzeti u obzir je hidratantna krema. Nanošenje dobre hidratantne kreme uvijek je važno, pa neka ni dan vašeg vjenčanja ne bude drugačiji. Šminka će trajati dulje ako se nanese na glatko, hidratizirano lice, stoga je svakako obilno nanesite u tjednu prije dana vjenčanja. Na sam dan nanesite hidratantnu kremu dobrih dvadesetak minuta prije šminkanja, tako da ima priliku da se pravilno upije i pogoduje šminki.

Mokre oči uvijek su problem za mladenke, čak i one koje misle da su od kamena. Ni od jedne žene ne treba očekivati da prođe kroz cijelu ceremoniju vjenčanja, govore i bračnu noć a da ne pusti suzu! (nadamo se iz sentimentalnih razloga) Imajte ovo na umu i planirajte unaprijed. Na trepavice obavezno stavite vodootpornu maskaru, a oko očiju korektore i podloge na bazi ulja. Zasigurno ne želite da vam crne bore teku niz lice ako dođe do najgoreg i vi se rasplačete!

Kada je riječ o tretmanima lica, oni mogu učiniti čuda za vašu kožu i ako želite biti sigurni da nemate nikakvih nesavršenosti na veliki dan, bilo bi dobro da rezervirate jedan od njih za sebe. Ako već redovito koristite ove usluge, onda super! Imajte na umu da, kao i kod većine tretmana, vaša koža može biti crvena i osjetljiva odmah nakon toga, stoga ne planirajte njegu lica preblizu dana vjenčanja. Ako možete, rezervirajte tjedan ili čak mjesec dana unaprijed, ovisno o vašem tipu kože.