HEKLANJE

Minimalna uplata na kreditne kartice – loša ideja?

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li zadovoljni što plaćate minimalni iznos svakog mjeseca na računu svoje kreditne kartice? Možda niste svjesni stvarnog iznosa koji plaćate prema svom dugu. Većina vašeg plaćanja otići će na dugovane kamate, ostavljajući vaš dug i daljnje troškove kamata koji će se akumulirati dalje.

1 od 8 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu plaća samo minimalnu uplatu potrebnu na svojim kreditnim karticama. Možda mislite da ste u tijeku sa svojim financijama, ali istina je da ćete izgubiti mnogo novca plaćajući na ovaj način.



Čak je sugerirano da plaćanje samo minimalnog iznosa na vašoj kreditnoj kartici može doista pogoršati vaš dug, a ne poboljšati ga.

Crna rupa s minimalnim plaćanjem

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice posljednjih godina snižavaju postotak za minimalno plaćanje. Plaćanje nižeg minimalnog iznosa na vašoj kreditnoj kartici značit će da ćete otplaćivati svoj dug u dužem vremenskom razdoblju, stoga kartičarska kuća zarađuje više kamata od vaših dugova. Ako je potrebno više vremena za otplatu duga, više će se kamata akumulirati na vašem saldu.

Vlada je pokušala natjerati kartičarske kuće da jasno objasne minimalni iznos i dodaju upozorenja o minimalnom plaćanju na sve izvode kreditnih kartica kako bi dodatno informirali vlasnike kartica o tome što znači plaćati samo minimalni iznos. Postoje tvrtke koje već uključuju ovu značajku u svojim izjavama.

Prevencija

Plaćanje čak i nešto više od minimalne uplate svaki mjesec može drastično smanjiti iznos kamata koje ćete morati platiti. Otplata cjelokupnog računa kreditne kartice svaki mjesec znači da nećete imati nikakve kamate jer obično postoji razdoblje odgode. Ako si to možete priuštiti, ovo je najbolji način da iskoristite svoju kreditnu karticu.

Postoje načini na koje možete ublažiti problem velikih računa. Prebacivanje vašeg salda na drugu kreditnu karticu koja nudi početni prijenos kamate od 0% dat će vam vremena da otplatite svoj dug bez plaćanja dodatnih kamata. Imajte na umu da će korištenje ove kreditne kartice za kupnju robe samo povećati vaš dug. Zadržite ovu karticu samo u svrhu podmirivanja dugovanja. Provjerite je li vaš saldo čist prije nego što istekne uvodno razdoblje jer ćete se ponovno suočiti s troškovima kamata.



Kreditne kartice su vrlo koristan alat u današnjem društvu. Natjerajte ih da rade u vašu korist znajući sve činjenice o vašim financijama i kreditima.

Popravak kredita

Više od 30 milijuna ima kreditne probleme uzrokovane svime, od kašnjenja plaćanja do bankrota. Američki institut za bankrot izvješćuje da

TLC za umorne nožne prste

Stopala: Vode nas bilo gdje i kamo god želimo ići, ali također podnose mnogo zlostavljanja. Tipičan dan hodanja stvara silu