HEKLANJE

Saznajte činjenice o njezi svoje kože

TEMU APP 100 E KUPON

Održavanje zdrave kože važno je u današnjem društvu koje vodi računa o imidžu. Dakle, kako ćete to učiniti?

Koža je najveći organ u našem tijelu i prvi zaštitni sloj tijela od utjecaja okoline. Osim dobre kože najvažniji je sastojak fizičke ljepote. Pitajte supermodele ako ne mislite tako!



Sve to čini pravilnu njegu kože vrlo važnom za čovjeka. Svaki dan naše okruženje nanosi veliku štetu koži — od izlaganja zagađivačima, sunčevoj svjetlosti, ultraljubičastim zrakama, itd. A tome se pridodajemo korištenjem proizvoda za njegu kože koji nisu baš dobri za kožu, zbog našeg neznanja.

Odabir najboljeg proizvoda za njegu kože trebao bi biti vrlo važan dio vaše rutine njege kože. Ovo je lakše reći nego učiniti. Na policama tržišta ne manjka proizvoda za njegu kože, iako je dobra koža mnogima još uvijek dalek san. Odabrati pravi proizvod za njegu kože od svih onih šarenih proizvoda koji se natječu za vašu pažnju na policama supermarketa često je vrlo težak zadatak. Blještavi oglasi u časopisima i na jumbo plakatima supermodela koji promiču različite marke proizvoda za njegu kože također nisu od velike pomoći kada pokušavate odabrati najbolji proizvod za njegu kože za sebe.

Koja je idealna rutina njege kože? Zdrava i blistava koža željeni je proizvod svakog režima njege kože.

Prvi korak prema zdravoj koži je čista koža. Svaka rutina njege kože počinje procesom čišćenja. Važno je oprati lice nakon izlaska, jer je koža lica najviše izložena prašini i prljavštini u atmosferi. Ali nemojte pretjerivati jer pretjerana upotreba sapuna i drugih sredstava za čišćenje može dovesti do izlučivanja viška masnoće i uzrokovati erupcije ili lezije na licu. To je osobito važno ako imate masnu kožu.

Pijenje puno vode dnevno dobro je za vašu kožu jer pomaže u uklanjanju toksina iz tijela. Uravnotežena prehrana s pravim udjelom voća i povrća također je ključna za održavanje zdrave kože.

Akne su najčešći problem njege kože koji pogađa ljude, osobito tinejdžere. Medicinski naziv za ovo stanje je ‘Acne vulgaris’. Akne su stanje kože koje nastaje kada mrtve stanice kože i ulje začepe pore na koži. Obično se vidi da akne nestaju u kasnim 20-ima, ali neki ljudi, uglavnom žene, suočavaju se s ovim problemom čak iu 40-ima i 50-ima.

Glavni uzrok akni su hormonske promjene. Osobito kod tinejdžera, žlijezde lojnice postaju preaktivne i izlučuju višak masnoće, koja zatim začepljuje pore na koži. To pak dovodi do upale i crvenila kože što uzrokuje akne. Većina onih koji pate od akni doživljavaju ih samo u blagom obliku, ali teške akne mogu dovesti do emocionalnih i fizičkih ožiljaka.



Loša higijena ili povećana razina stresa nisu, kako se popularno vjeruje, uzrok akni, iako mogu pogoršati problem. Sada su dostupni izvrsni tretmani za liječenje akni i postizanje željenih rezultata. Liječnici liječe akne na temelju karakteristika kože pacijenta i prirode lezija.

Za pravilnu njegu kože važno je razumjeti svoj tip kože. Postoje uglavnom tri tipa kože: suha, masna i normalna koža. Kada birate proizvode za njegu kože, imajte na umu da ih treba birati ovisno o vašem tipu kože.

Zapamtite, prvi dojam je uvijek najbolji dojam. A vaša koža igra vrlo važnu ulogu u tome kako vas drugi doživljavaju.



Nose li bijele kape?

Bilo je vrijeme kada ste mogli razlikovati dobre dečke od loših samo po boji šešira koji su nosili u filmovima.