HEKLANJE

Sedam koraka za očuvanje zdravlja zuba cijeli život

TEMU APP 100 E KUPON

Osmijeh može trajati cijeli život – ako brinete o njemu. Iz tog je razloga važno da roditelji što ranije usade djeci dobre navike oralnog zdravlja.

Prema izvješću američkog glavnog kirurga Richarda H. Carmone “Nacionalni poziv na akciju za promicanje oralnog zdravlja”, djeca gube više od 51 milijun školskih sati, a odrasli gube više od 164 milijuna radnih sati svake godine zbog bolesti zuba ili posjeta stomatologu. Ukupni državni račun za stomatološke usluge procijenjen je na više od 70,1 milijardu dolara u 2002. godini.



“Oralna zdravstvena bolest uznemirujuće prodire u zajednice diljem zemlje”, objašnjava dr. Marsha Butler, potpredsjednica Colgate-Palmolivea, Globalno oralno zdravlje i profesionalni odnosi. “Kod djece između 5 i 17 godina ovdje u SAD-u, karijes je češći od astme, češći od peludne groznice i predstavlja značajnu prijetnju općem zdravlju i dobrobiti naše djece.”

Nedavno, tijekom proslave Nacionalnog mjeseca dječjeg zdravlja zuba, Colgate i dr. Carmona predstavili su “Sedam koraka glavnog kirurga SAD-a do blistavog osmijeha”, savjete koji su razvijeni uz potporu Colgate-Palmolivea kako bi pomogli u očuvanju zubi i desni jak i zdrav:

1. Perite zube i desni pastom za zube s fluorom najmanje dva puta dnevno, posebno nakon doručka i prije spavanja.

2. Redovito posjećujte zubara.

3. Svakodnevno čistite zube koncem.

4. Koristite sredstvo za ispiranje s fluorom za jake, zdrave zube i desni.

5. Ograničite broj obroka dnevno – i ne zaboravite prakticirati zdravu prehranu i unositi puno kalcija.



6. Nosite štitnik za usta kada se bavite sportom.

7. Pitajte svog stomatologa o zubnim brtvilima.

Kroz svoj Bright Smiles, Bright Futures program, Colgate je dopro do više od 50 milijuna djece besplatnim stomatološkim pregledima, preporukama za liječenje i edukacijom o oralnom zdravlju. Tvrtka je na više od pola puta do ispunjenja javne obveze koju je preuzela da će do 2010. doprijeti do 100 milijuna djece s ovim uslugama. Blistavi osmijesi, svijetla budućnost osnažuje djecu da preuzmu kontrolu nad svojim oralnim zdravljem i pomaže u stvaranju veće svijesti o važnosti održavanje dobre dentalne higijene.