HEKLANJE

Settle Smart: Kako izvršiti plaćanje kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Prvi korak u plaćanju kreditnom karticom je razumijevanje vašeg mjesečnog računa. Slijede termini s kojima ćete se susresti:

Datum izvoda – datum ispisa računa.



Datum dospijeća plaćanja – ovo je dan kada vlasnik kartice mora podmiriti nepodmireni dug. Plaćanja izvršena nakon navedenog datuma bit će odobrena, ali će također biti naplaćena naknada za kašnjenje.

Ukupni iznos duga – Sastoji se od neplaćenog iznosa iz prethodnog mjeseca, kao i kupnji, plaćanja i kamata za tekući mjesec. Kada vlasnik kartice plati ovaj iznos na ili prije datuma dospijeća plaćanja, neće se nametnuti kamate.

Minimalni iznos duga – ovo je manji dio ukupnog iznosa duga. Da biste zadržali dobru reputaciju kod kartičarske kuće, platite barem ovaj iznos, ako si ne možete priuštiti plaćanje ukupnog iznosa.

Financijski trošak – ako vlasnik kartice nije u mogućnosti platiti cjelokupni iznos duga, tada mu se naplaćuje naknada za posuđivanje novca od tvrtke. Obračunava se na temelju kamatne stope kartice. Za detaljne informacije o tome kako se to izračunava, idite na http://www.abcguides.com/creditcards/cci_faq.htm#finance_charges.

Zakašnjele naknade – Plaćanje ili ne, nakon datuma dospijeća plaćanja, kažnjava se zakašnjelim naknadama. Izbjegavajte ovo što je više moguće jer je to gotovo 2x veća kamatna stopa od financijske naknade. Stalno izostajanje plaćanja može dovesti do otkazivanja kartice i loše kreditne sposobnosti.

Nakon što ste razumjeli podatke na svom mjesečnom računu, evo jednostavnih strategija za plaćanje troškova vaše kreditne kartice:

Uvijek platite cjelokupni iznos duga. Plaćanje samo minimalnog dospjelog iznosa znači naplatu visoke kamate na neplaćeni iznos.



Ako ne možete platiti ukupni iznos duga, platite što više možete iznad minimalnog iznosa duga. Ova strategija ima za cilj smanjiti financijske troškove koje morate platiti za djelomičnu nagodbu.

Djelomične uplate izvršite što je prije moguće (čim primite račun). Financijski troškovi temelje se na nepodmirenom iznosu i vremenu koje ostaje nepodmireno, pa što je kraće, niži će biti financijski troškovi.

Neke kartičarske kuće nagrađuju vjerne vlasnike kartica prikupljanjem bodova za njihovu potrošnju. Provjerite mogu li se nagradni bodovi vratiti kao plaćanje.



Na kraju, platite ukupni iznos duga. Samo da naglasim bit!

Postoji mnogo načina za plaćanje računa kartice. Postoji tradicionalni način čekanja u redu ili brži način plaćanja elektroničkim putem računala, bankomata ili mobilnog telefona. Sa svim ovim pogodnostima pri ruci, prilično je neoprostivo propustiti datum dospijeća plaćanja.

Stoga, dogovorite se pametno: platite ukupno, platite na vrijeme.



Podizanje stražnjice

Operacija plastične kirurgije poznata kao podizanje stražnjice, plastika bedra ili ekscizijska lipektomija bedra postupak je koji se bavi nizom problema