HEKLANJE

Smanjenje troškova grijanja

TEMU APP 100 E KUPON

Pravilna njega peći i pametna kupnja mogu vam pomoći smanjiti visoke troškove grijanja vašeg doma. To je dobra vijest s obzirom da se očekuje da će računi za energiju – koji su već povijesno visoki – nastaviti rasti. Zapravo, nedavni članak u USA Today izvijestio je da će vlasnici kuća u prosjeku vidjeti povećanje troškova grijanja za 25,7 posto u usporedbi s prošlom godinom.

Za smanjenje troškova grijanja, stručnjaci kažu da je energetska učinkovitost vaše peći iznimno važna. Prema Jimu Milleru iz Amana brand furnaces, “Vlasnici kuća nemaju puno kontrole nad cijenom prirodnog plina, ali mogu poduzeti korake da minimiziraju utjecaj troškova kućnog grijanja.” On nudi sljedeće savjete:



1. Dajte svoju peć na provjeru. “Ako to već niste učinili ove godine, neka ovlašteni HVAC izvođač sada pregleda vašu peć”, naglasio je Miller. “On može izvršiti sigurnosni pregled i očistiti vašu peć kako bi radila što učinkovitije.”

2. Kada kupujete novu peć, odaberite visokoučinkovitu. Učinkovitost peći označena je godišnjim postotkom učinkovitosti korištenja goriva ili “AFUE”, mjerenjem koje je razvilo Ministarstvo energetike SAD-a. Što je veći AFUE peći, to je ona učinkovitija. “Peći starije od 15 godina rade s učinkovitošću od približno 60% AFUE. To znači da za svaki dolar potrošen na troškove grijanja, samo 60 centi zapravo pomaže u zagrijavanju vašeg doma, dok je preostalih 40 centi izgubljeno.

“Ako biste zamijenili tu peć sa 60% AFUE visokoučinkovitom jedinicom, kao što je Amana marka AMV9 96% AFUE peć s promjenjivom brzinom, dobili biste toplinu u vrijednosti od 96 centi za svaki dolar koji potrošite na grijanje svog doma, “ rekao je Miller.

Dodao je da su peći s puhalom s promjenjivom brzinom još učinkovitije jer puhala obično zahtijevaju do 75 posto manje električne energije od standardnog motora. Osim toga, puhalo peći također radi sa sustavom hlađenja doma, što znači da potrošači imaju povećanu učinkovitost tijekom cijele godine.

3. Istražite porezne olakšice za kupnju visokoučinkovitih peći. Zahvaljujući Zakonu o energetskoj politici iz 2005. (EPACT), vlasnici kuća koji kupe peći s AFUE od 95% ili više u 2006. i 2007. mogu se kvalificirati za porezni kredit od 150 USD. A ako ta peć koristi puhalo s promjenjivom brzinom, mogu se kvalificirati za dodatni porezni kredit od 50 USD.

KAKO FINANCIRATI PUTOVANJA?

Nekako svi koji su pred kraj školovanja otvaraju si pitanja što sa životom i kako dalje. Osnovna želja je osamostaliti

Neprocjenjive blagodati heljde

Moderna strast prema zdravom načinu života, uključujući pravilnu prehranu, povećala je zanimanje za heljdu. Njegova korisna svojstva su znanstveno istražena.