HEKLANJE

Šokantna istina koju vam se kartičarske kuće boje reći.

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice su jednostavan način trenutnog zadovoljstva trošenjem i kupnjom novcem koji nemate, a to mnoge često tjera u dugove, pa čak i bankrot. Stoga je ključno odvagnuti prednosti i nedostatke prije ispunjavanja bilo kojeg starog zahtjeva za kreditnu karticu – koji primam gotovo svakodnevno u svojoj pošti LOL (:–).

Postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir prije prijave – pokušao sam ih navesti u nastavku, ali imajte na umu da je ovo kratak popis koji služi samo kao smjernica:



1. Svaki put kada podnesete zahtjev za kredit bilo koje vrste ili kreditnu karticu, uz vašu kreditnu ocjenu stavlja se oznaka. Dostupni kredit na kartici koju imate primjenjuje se na vaš ukupni omjer zaduženosti – čak i ako na njoj nemate niti jednog dolara!! Možeš li to vjerovati!

2. Neke kreditne kartice daju bodove kada kupite gotovo sve. Ti se bodovi mogu iskoristiti za daljnju kupnju i druge velike bonuse, primjerice Air Miles. Stoga, ako često putujete, trebali biste potražiti kreditne kartice koje nude nagrade koje će vam biti od koristi. Bodovi koje ste zaradili dobro će doći za buduće hotele i letove.

3. Potražite kreditne kartice koje nude standardni APR i niske početne stope za prijenos stanja.

4. Neke kreditne kartice vam vraćaju gotovinu za kupnju u određenim trgovinama. Stoga se prijavite za karticu koja vraća gotovinu u trgovinama u kojima zapravo kupujete ili vam se neće isplatiti.

5. Odgovornost: U mojoj sam situaciji postao odgovoran svojoj ženi za velike kupnje kako ne bih dopustio da me emocije nadvladaju. Uvijek će biti još jedna super rasprodaja!

6. Provjere i ravnoteže: Osmislite vlastiti plan za rješavanje duga prije nego što se prijavite. Ovo će biti nešto na što se možete osvrnuti ako se zadužite na kartici. Povežite ovo s br. 5 gore tako da ako počnete stvarati dug, moći ćete ga uskoro otplatiti. Većina vlasnika kreditnih kartica ima veliki saldo i za mnoge bi to bilo riješeno kada bi imali odgovornog partnera s kojim bi rješavali dug.

7. Jedna od prednosti kreditnih kartica je da ako neprestano plaćate, to izgleda jako dobro na vašem kreditnom izvodu i zapravo može pomoći vašem ukupnom rezultatu.



Ako još uvijek namjeravate dobiti karticu, evo nekoliko smjernica koje će vam pomoći da odaberete pouzdanu tvrtku.

1. Kamatne stope: Vaš najvažniji čimbenik koji morate uzeti u obzir dok upravljate dugom po kreditnoj kartici. Odaberite kreditnu karticu s niskom kamatnom stopom i to tek nakon što pročitate sve uvjete.

Naravno, bit ćete puno sretniji da ga samo otplaćujete svaki mjesec, ali kao i većina, mogli biste tu ili tamo napraviti saldo, a kartice s visokim cijenama mogu vas ugristi ako to učinite.



2. Godišnje naknade: Većina kreditnih kartica sada ne zahtijeva nikakvu godišnju naknadu, što je potaknuto konkurencijom. Pokušajte s kartičnom tvrtkom koja ne naplaćuje nikakve godišnje naknade. Iako sam iz osobnog iskustva otkrio da će, ako želite bonuse i planove bodova, u mnogim slučajevima biti naknada.

3. Isplate ili predujmovi u gotovini: iako je zgodno u određenim situacijama, ponekad može biti previše primamljivo i otplatiti svoj dug brže nego što biste željeli.

4. Sheme vjernosti ili nagradni bodovi: Nagrade za povrat novca i zračne milje koriste se za privlačenje kupaca. Mnogi su ljudi odabrali određenu kreditnu karticu za takve pogodnosti. Budite oprezni pri kupnji kreditne kartice uz ove pogodnosti.



5. Osiguranje: Odaberite kreditnu karticu s osiguranjem koje će vas zaštititi od krađe ili provale. Ako često putujete, odaberite karticu koja vam nudi besplatno putno osiguranje.

6. Zlatne i platinaste kartice: one bi mogle izgledati sjajno u vašoj torbici ili novčaniku, ali često nisu najkonkurentnije kartice na tržištu. Godišnje naknade također se primjenjuju na ove vrste kartica. Stoga nemojte odlučivati o dizajnu i boji karata. Samo pogledajte njihove prednosti i usporedite ih odatle.

7. Provedite online usporedbu: Postoje mnoge vrste online anketa i usporednih izvješća koja su provedena. Pokušajte na google.com pretražiti pojam “recenzije kreditnih kartica”.

Naravno, gore navedeni popis nije iscrpan, ali trebao bi vas uputiti u pravom smjeru ako prvi put podnosite zahtjev za kreditnu karticu.