HEKLANJE

Spread kreditnih opcija

Što je kreditni raspon?

Investopedia kaže… “Strategija opcija u kojoj se prodaje opcija s visokom premijom i kupuje opcija s niskom premijom na isti temeljni vrijednosni papir.”



OK, znam da je to vrlo nejasno, pa da vidimo mogu li bolje.

To je strategija trgovanja u kojoj kupujete opciju bez novca po određenoj cijeni izvršenja, a zatim prodajete opciju bez novca po drugoj cijeni izvršenja u istom mjesecu. Kako vrijeme bude odmicalo, vrijednost opcija će opadati i sve dok cijena dionice ne prijeđe prodanu izvršnu cijenu na kraju isteka, dobit ćete punu kreditnu trgovinu.

Na primjer, siječanj je, a dionica XYZ trenutno iznosi 54 USD i čini se da raste ili će poskupjeti tijekom sljedećeg mjeseca, a vi čvrsto vjerujete da dionica neće pasti ispod 50 USD. Trgovali biste Bull Put Credit Spread na isteku veljače. Kupili biste put 45. veljače za 0,25 USD, a prodali biste 50. veljače za 1,00 USD. To vam ostavlja kredit od 0,75 USD na vašem računu ili zapravo 75 USD po ugovoru kojim trgujete. Rizik trgovine ili iznos novca po ugovoru koji vam je potreban na vašem računu je 425 USD po ugovoru. To vam daje povrat ulaganja od 17,5% u koliko god dana do isteka veljače.

Izvedimo ga kao pravu trgovinu – 13. je siječnja, a veljača istječe za 35 dana. Postavljate trgovinu za 5 ugovora. Dakle, sada kupujete 5 FEB XYZ 45 PUT-ova za 0,25 USD ili ukupno 125 USD i prodajete 5 FEB XYZ 50 PUT-ova za 1,00 USD ili 500 USD dajući vam kredit od 375 USD na vašem računu. Da biste trgovinu poduprli kolateralom u slučaju da trgovina krene po zlu, trebate imati 2125 USD na svom računu samo za ovu trgovinu. Ako se XYZ zatvori iznad 50 USD u 35 dana, dobit ćete 375 USD što je dobitak od 17,6%. Postoji cijena ravnoteže od 49,25 USD da ako se dionica zatvori na tom broju, nećete dobiti niti izgubiti novac. Ako se dionica zatvori između 49,25 i 45 dolara, izgubit ćete nešto novca, a ako se zatvori ispod 45 dolara, izgubit ćete 2125 dolara.

Ako vam se sviđa ideja da točno znate koliki će biti vaš profit, točno kada je trgovina zatvorena i točno koliko novca ćete riskirati, tada je trgovanje kreditnom opcijom za vas. Vaše profitne marže bit će između 10 i 20% za svaku trgovinu – na nekim od agresivnih kreditnih raspona možete ostvariti više od 50% – a postoje tehnike za promjenu vaše trgovine ako postane gubitnička kako bi vam pomogle da povratite dio gubitka au nekim slučajevima čak i ponovno napraviti dobitnu trgovinu iako ste pogriješili u smjeru kretanja dionice.

1167,00 dolara

Prvo što bih želio učiniti je podijeliti s vama e-poruku koju sam nedavno primio i koja je poslužila kao inspiracija

DocJax, tražilica e-knjiga

Tražilica za dokumente koja vam omogućava pretraživanje dokumenata i e-knjiga. Naravno, možete ih pregledati, poneke e-knjige možete čak i preuzeti