HEKLANJE

Stalna plaćanja kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li zarobljeni u samo minimalnim uplatama na svoje kreditne kartice? Nadam se da ne.

Minimalna plaćanja se smanjuju kako stanje na kreditnoj kartici opada.



Uzmimo kao primjer kreditnu karticu sa stanjem od 2000 USD uz kamatu od 15%. Očekivali biste da ćete plaćati oko 40 USD (2%) mjesečno kada počnete plaćati:

Ako izvršite samo minimalnu uplatu, trebat će vam 13 godina i 11 mjeseci da otplatite svoju kreditnu karticu i očekivali biste da ćete platiti 2126 dolara kamata.

Međutim, ako nastavite plaćati tih 40 USD dok se kreditna kartica ne isplati, trebalo bi vam samo 6 godina i 6 mjeseci da otplatite kreditnu karticu i platili biste oko 1100 USD
interes.

Mogli biste uštedjeti više od 1000 USD na kamatama i otplatiti ih upola kraće. To je ono što jednostavno započinjanje s određenim plaćanjem i njegovim pridržavanjem može uštedjeti. Ako si možete priuštiti uplatu od 40 USD kada počnete, izgledi su da vam kasnije neće naštetiti.

Sada, idemo korak dalje. Što ako ste platili samo 10 USD više, 50 USD umjesto 40 USD?

Ta ista kreditna kartica mogla bi se isplatiti za 4 godine i 7 mjeseci sa samo 740 dolara kamata.

Evo kako se rastavlja:



Minimalna plaćanja – 4126 $ ukupne uplate – 13 godina 11 mjeseci
Plaćanje 40 USD mjesečno – 3100 USD ukupne isplate – 6 godina 6 mjeseci
Plaćanje 50 USD mjesečno – 2740 USD ukupne isplate – 4 godine 7 mjeseci

Činjenica je da svaki dolar koji dodate svojoj uplati ide prema stanju kreditne kartice.

Nedavno sam dovršio sažetak otklanjanja duga za par koji je imao 46 500 USD duga na 6 kreditnih kartica. Većina bi ljudi u toj situaciji razmišljala o podnošenju stečaja, ali ovaj je par bio odlučan to isplatiti.



Evo rezultata Sažetka:

Već su plaćali 785 dolara mjesečno na kreditne kartice. Odlučili su da si mogu priuštiti da plate još 200 dolara kako bi što prije otklonili svoj dug.

Minimalna plaćanja – Kreditne kartice nikada neće biti isplaćene.
Plaćanje 785 dolara mjesečno – ukupno 78 761 dolara – 8 godina 5 mjeseci
Plaćanje 985 USD mjesečno – 66 059 USD ukupne isplate – 5 godina 8 mjeseci



Biste li pomislili da možete otplatiti više od 46.000 dolara duga po kreditnoj kartici u samo 5 godina i 8 mjeseci? Vidio sam da se ovo radi desetke puta. Može i djeluje ako se toga pridržavate i prestanete koristiti svoje kreditne kartice.

Ako imate više kreditnih kartica i želite ih otplatiti što je brže moguće, najbolji način da to učinite je da zapišete naziv svoje kreditne kartice, stanje, kamatnu stopu i minimalnu mjesečnu uplatu.

Zatim morate odlučiti koju ćete kreditnu karticu prvo isplatiti. Postoje dvije škole mišljenja o tome. Većina stručnjaka vjeruje da biste prvo trebali otplatiti svoju kreditnu karticu s najvišom kamatom. Dugoročno biste definitivno platili manje.

Međutim, ako trebate brzo vidjeti rezultate koji će vas potaknuti da nastavite, možete početi s kreditnom karticom s najnižim stanjem.

Koji god način odabrali, jednostavno dodajte što više novca na tu kreditnu karticu dok se ne isplati. Zatim uzmite iznos koji ste plaćali na prvu kreditnu karticu i dodajte ga sljedećoj uplati kreditnom karticom i tako dalje dok sve ne budu plaćene u cijelosti.

Kamate, zatezne naknade i kazne su bačen novac. Jedini način da to izbjegnete je da koristite gotovinu za kupnju kad god možete.