HEKLANJE

Stečaj nije vaša jedina opcija

TEMU APP 100 E KUPON

Nemojte žuriti u bankrot ako se vaši poslovni dugovi počinju gomilati. Čak i ako se čini da nikada nećete biti profitabilni, nemojte još odbaciti ručnik.

1. Iskušenje da odustanete bit će najveće neposredno prije nego što uspijete



Ako ste se savijali pokušavajući da vaš posao uspije, onda niste uspjeli. Niste stvarno uspjeli dok ne odustanete. Ironično, mnoge poslovne inovacije dolaze u razdobljima napetosti.

2. Nemojte završiti kao kapetan koji potonu sa svojim brodom

Osim ako nemate neograničenu odgovornost, kao što je samostalni vlasnik koji nije registriran, ne brinite. Čak i ako vaš posao užasno propadne, kupci ne mogu zadubiti u vaše osobne stvari kako bi platili dugove. Ovdje je izuzetak partnerstvo, pa su zato neki Enronovi zaposlenici koji nisu imali nikakve veze s fijaskom na kraju izgubili sve – pravno su bili partneri u poslu.

3. Ne dopustite da svijet sazna

Ne, nije nepošteno. Informirati svakog kupca o tome zašto vam posao ne ide tako dobro kao prije je loša ideja. Odmah će pobjeći, ili pomisliti na bježanje. Pokušajte učiniti da izgleda kao da je sve u redu – posao kao i obično.

4. Što učiniti kada vas vjerovnici napadnu

Ako vam vjerovnici kucaju na vrata, velike su šanse da ste pustili da stvari padnu još neko vrijeme. Možda biste trebali dobrovoljno sklopiti sporazum s njima prije nego što proglasite bankrot. Možete pregovarati o svojim dugovima na nižu razinu koristeći bankrot kao prijetnju njima – na kraju krajeva, ako bankrotirate, oni ne dobivaju ništa.



5. Ovo je vaše posljednje utočište

Bankrot je umnogome sličan samoubojstvu – to je krajnje rješenje. Nakon što ste bankrotirali poduzeće, dugo će vas pratiti sve što radite – vaša kreditna ocjena, vaša povijest zaposlenja, pa čak i samo način na koji mislite o sebi iz dana u dan. Bolje je da ti se sve otme iz ruku nego da se toga odrekneš bez borbe.