HEKLANJE

Prednosti i mane kreditne linije za nekretnine

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li vlasnik kuće u kojoj živite? Ako to učinite, vaš bi dom mogao biti vaše najveće bogatstvo. Ali ako ste nažalost pristali na zajam koji se temelji na kapitalu koji imate u svom domu, mogli biste riskirati sa svojom najdragocjenijom imovinom.

Vlasnici kuća, osobito manjine i starije osobe ili bilo tko s lošom kreditnom sposobnošću, trebali bi biti vrlo oprezni pri posuđivanju novca na temelju vlasništva nad svojim domom. To je zato što postoje izrabljivački i zlonamjerni zajmodavci koji ciljaju i iskorištavaju ovu vrstu zajmoprimaca. To može dovesti njihove domove u opasnost.



Postoje određene stvari koje trebate razumjeti kada se brinete o svojoj kreditnoj sposobnosti i, nadamo se, zaštititi vas od iskorištavanja.

Nikada nemojte pristati na zajam za kapital ako znate da nemate dovoljno prihoda za plaćanje. Morate misliti na ovo unaprijed kako biste bili sigurni da ćete moći podmiriti svoje račune i plaćanja za liniju kapitala.

Provjerite sve dokumente koji su vam uručeni i pazite da ne potpišete nešto što niste pročitali ili razumjeli. Neki zajmodavci i zajmoprimci koriste ovaj stil kako bi iskoristili klijente, posebno one koji nisu dobro upoznati s pisanim ugovorima i uvjetima sporazuma. Provjerite jeste li razumjeli sve odredbe i uvjete. Ne potpisujte ništa dok to ne učinite.

Ako vas vaš zajmodavac ili netko drugi vrši pritisak da potpišete, to je obično znak da se nešto čudno događa. Još jedna stvar koju biste trebali izbjegavati u ovim vrstama kredita je onaj koji dolazi s proizvodima koji vam neće trebati.

Trebali biste se posebno raspitati je li kreditno osiguranje potrebno za uvjet zajma. Ako ustanovite da nije, a naknada je uključena u vaš zajam, ali je želite ukloniti, možete zatražiti da se naknada odvoji od vaše dokumentacije o zajmu kako vam ne bi dodavala račune. Ako mislite da vam je potrebna dodatna sigurnost, potražite najbolje cijene.

Morate pažljivo čuvati evidenciju, uključujući sve što ste platili, sve izvode računa i poništene čekove. Ako primijetite da su neke od optužbi netočne, recite i neka se to promijeni.

Također morate provjeriti reference izvođača kako biste saznali vrijeme kada su radovi trebali biti završeni. Trebali biste dobiti više od procjene samo kako biste bili sigurni da sve sjeda na svoje mjesto.



Opet, trebali biste pažljivo pročitati sve stavke i ako trebate objašnjenje uvjeta koji vam nisu jasni, stanite i pitajte. Možete razgovarati s nekim kome možete vjerovati i vidjeti može li on ili ona to razumjeti za vas. Još jedan dobar resurs je odvjetnik ili član obitelji s iskustvom.