HEKLANJE

Što je kreditna sposobnost?

TEMU APP 100 E KUPON

Kad god se obratite komercijalnom zajmodavcu za zajam, on vas provjerava. Kredit koji ste zatražili može biti stambeni kredit, poslovni kredit ili kredit za vaše putovanje iz snova. Vaš kreditni rezultat je taj koji će odlučiti hoće li vaša prijava biti prihvaćena ili ne, ako bude prihvaćena, koliki će vam iznos kamate biti naplaćen. Vaš će se kreditni rezultat također provjeravati čak i kada se prijavite za osiguranje ili želite unajmiti kuću, pa čak i kada se prijavite za posao.

Što je kreditni rezultat? Kreditna ocjena je broj koji označava podatke o vašoj kreditnoj sposobnosti. Ovu ocjenu koriste sve financijske institucije ili pojedinačni zajmodavci za procjenu rizika uključenog u davanje kredita.



Kreditna ocjena izračunava se na temelju sljedećeg.

• Adresa.
• Plaća.
• Kreditni odjel
• Stečajevi.

Korištenjem gornjih čimbenika odlučuje se algoritam i korištenjem ovog algoritma generira se kreditna ocjena. Osobe s niskim kreditnim rezultatom nazivaju se zajmoprimcima visokog rizika, a ljudi s visokim kreditnim bodovanjem nazivaju se zajmoprimcima niskog rizika. Banke i drugi zajmodavci postavljaju različite kamatne stope za zajmoprimce visokog i niskog rizika.

Općenito, dobar kreditni rezultat je negdje u rasponu od 700-850, dok bi prosječni rezultat bio oko 550-700, a sve ispod 500 smatra se lošim kreditnim rezultatom. Zapamtite, postaje teško posuditi zajam ako imate nizak kreditni rezultat, a ako uspijete dobiti zajam, naplaćena kamata bit će prilično visoka. Stoga poboljšajte svoj kreditni rezultat.