HEKLANJE

Povećanje grudi kirurškim zahvatom – pregled

TEMU APP 100 E KUPON

Jedan od popularnijih zahvata plastične kirurgije uključuje povećanje grudi. Pogledajmo pobliže vrste dostupnih postupaka.

Često se smatra da su povećanja najpopularniji oblik plastične kirurgije. Zapravo, to je treći najpopularniji postupak i pokriva više mogućnosti nego što većina ljudi na prvi pogled misli.



Postupak je tehnički poznat kao augmentacijska mamoplastika. Podrazumijeva ugradnju implantata u obje dojke u svrhu povećanja i oblikovanja grudi. Najraniji oblik ovog postupka poduzet je 1860-ih u Njemačkoj s masnim tkivom iz tijela korištenim za izvođenje poboljšanja. Kako je vrijeme prolazilo, silikonski implantati postali su implantat izbora, što je dovelo do jedne od najspornijih rasprava u medicinskoj znanosti. U konačnici je 1992. godine Federalna uprava za lijekove zabranila silikonske implantate. Poboljšani dizajn i daljnja medicinska istraživanja doveli su do ponovnog uvođenja nekih silikonskih implantata, a FDA razmatra odobravanje daljnjih modela.

Postoji nekoliko tehnika koje se koriste u poboljšanjima i trebali biste razgovarati o najboljoj opciji sa svojim liječnikom za plastičare. Bez obzira na to, opcije su subglandularne gdje se implantat postavlja u tijelo dojke, submuskularne za osobe s malim prsima gdje se implantat postavlja ispod muskulature i subfascijalne gdje se implantat postavlja između mišića i vanjskog dijela dojke. fascijalni. Specifični postupak ovisi o postojećim stanjima koja svaka osoba ima.

Drugo pitanje koje trebate imati na umu je vrsta tehnike upada. Točnije, gdje će kirurg napraviti upad u tijelu za ugradnju implantata? Aksilarni pristup uključuje stvaranje reza u nadlaktici i uvođenje implantata sa strane. Peri-Areolar uključuje rez oko donje polovice bradavice, u obliku polukruga. Inframamarni pristup uključuje stvarni rez u donjem dijelu kože. O tehnici inkuzije potrebno je pažljivo razgovarati sa svojim kirurgom, osobito ako se odnosi na probleme s ožiljcima. Rezovi ostavljaju ožiljke, au obzir treba uzeti i one sitne.

Odluka o operaciji povećanja nužno uključuje puno izbora. Pobrinite se da u potpunosti raspravite mogućnosti, rizike i koristi sa svojim liječnikom kako biste utvrdili je li operacija prikladna za vas i koja je najbolja opcija za postizanje rezultata s kojim ćete biti zadovoljni u budućnosti.