HEKLANJE

Stvari koje treba znati o kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditna kartica je kartica koja vam omogućuje posuđivanje novca za plaćanje kupnje, ali vezana uz određeni limit. Na kraju svakog mjeseca morate otplatiti cijeli iznos ili minimalni iznos. Planirana kreditna strategija omogućit će vam da poboljšate svoju kreditnu sposobnost. Najočiglednija stvar koja se može učiniti za izgradnju dobre kreditne povijesti je pravodobno otplatiti vaše račune, poduzimanje mjera za zaštitu vašeg kreditnog statusa i točnost i besprijekornost vašeg kreditnog izvješća.

Prije odabira kreditne kartice morate imati na umu razne točke:



Godišnja postotna stopa je iznos kamate koju plaćate svake godine na svoje posudbe. Veći APR će vas natjerati da platite više financijskih troškova. Minimalna otplata koju izvršite je u osnovi kamata, ali plaćanje malo više pomoći će vam u smanjenju vašeg prošlog stanja. APR je jedna stvar koja može napraviti rupu u vašem džepu. Zato neka bude što je moguće niže.

Početne stope: kada potpišete karticu nudi vam se niska ili 0% kamatna stopa za početno razdoblje. Morate imati na umu da se ovo beskamatno razdoblje također primjenjuje na kupnje i prijenose stanja. To će značajno smanjiti vaš račun.

Zlatne i platinaste kartice: ako dobro zarađujete i izdašno trošite, onda ove dvije kartice mogu učiniti čuda za vas. Ove kartice imaju nižu kamatnu stopu, visok ili nikakav kreditni limit i popraćene su nekoliko usluga i pogodnosti.

Razdoblje odgode: Ovo je također poznato kao beskamatno razdoblje u kojem možete otplatiti svoj iznos bez dodatnih kamata. To vam pomaže s teretom duga.

Povrat novca i nagrade: Postoje razne tvrtke koje izdaju kreditne kartice koje vam daju pravo na nagradne bodove koji može se iskoristiti za besplatne zračne milje, gotovinski povrat ili popuste. Pazite da su te točke održive za vas, na primjer, nema koristi od skupljanja zračnih milja ako nikada ne letite.

Stope prijenosa stanja: Ovo je opcija koju traže ljudi koji imaju ogroman nepodmireni iznos. Mnoge kartice nude nižu kamatnu stopu. Stoga, ako svoj saldo prebacite s jedne kartice na drugu s nižom kamatom, to vam može pomoći s problemima duga i uštedjeti mnogo novca.

Zakašnjela plaćanja: Ova je značajka glavna prednost svake kreditne kartice za bezbrižne rasipnike. Kamate se neprestano gomilaju kada kašnjete plaćanja. Dakle, u jednom trenutku iznos kamate premašuje iznos glavnice. Stoga je preporučljivo provjeriti naknade naplaćene na zakašnjela plaćanja.



Sve te značajke i ponude sastavljene su u obliku dobre kreditne kartice, a trebali biste dobro paziti na svoju kreditnu karticu.

Vrste očnih alergija

Alergijski konjunktivitis se dijeli na nekoliko podvrsta ovisno o prirodi alergena. Sezonski alergijski konjunktivitis, proljetni konjunktivitis, cjelogodišnji alergijski konjunktivitis, atopijski