HEKLANJE

Što je potrebno za godišnji odmor?

TEMU APP 100 E KUPON

Kako se vrijeme tog dugo očekivanog odmora bliži svi imamo razlog za radost naročito ako nam je već sve unaprijed isplanirano i zakazano. Međutim umjesto da nam odmor bude vrijeme opuštenosti i odmora ono postaje htjeli mi to ili ne vrijeme u kome se suočavamo sa našim nezadovoljstvima, financijama i ostalim problemima. Ako vrijeme prije godišnjeg odmora vam stvara nervozi i strah što zbog šefova i posla tako i zbog kolega već je vjerojatno da ga nećete provesti u miru. Pripremite se zato na vrijeme uz nekoliko savjeta. Godišnji odmor treba da nam posluži da se sklonimo od svoje svakidašnje sredine u kojoj smo stalno, napunimo baterije, opustimo se i odmorimo i kao novi se vratimo svakodnevnim obavezama i izazovima. Osim fizičkog odmora ne bih bilo loše kada biste imali vremena i za malo psihičke energije i to vrijeme godišnjeg iskoristite na konstruktivan način.
Morate znati odrediti svoje prioritete. Na godišnji odmor se ide da bi ste se odmorili a ne zbog nerviranja i grčeva. Organizirajte svoj godišnji odmor, provedite ga sa najdražom osobom ili više njih, idite na po vama najljepša mjesta, sunčajte se, uživajte u moru, muzejima, noćnim izlascima. Opustite se i ne razmišljate o problemima i što vas čeka kad se vratite. Godišnji odmor i služi zbog toga, da se oslobodite stresa i umora, da se oslobodite i odmorite od svakodnevne rutine i pobjegnete bar na trenutak iz te stvarnosti. To znaci odmor od posla, bez laptopa, bez internet bez mobilnog telefona.
Najvažnije je da sve obavijestite na vrijeme vezano za vaš godišnji i planove. Ukoliko se pak ne možete odvojiti 100% od posla pronađite sebi zamjenu i odmorite se sedam dana, neće svijet propasti bez vas. A posebno se pripremite za vaš povratak. Nemojte se brinuti zbog stotine mejlova koji su vam pristigli dok vas nije bilo već se odmah bacite na radne pobjede sa osmjehom na licu. Neka vam bude drago što ste se vratili sa punim baterijama i kako ćete biti još učinkovitiji.