HEKLANJE

7 savjeta za kupnju i korištenje mikrofona za snimanje zvuka na vašoj web stranici

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006. Cathy Linderman

Savjet jedan



Prilikom odabira mikrofona za snimanje zvuka morate uzeti u obzir mnogo stvari. Najprije odlučite trebate li dinamički ili kondenzatorski mikrofon. Dinamički mikrofon je robustan i dobar za rukovanje bukom. Izvrstan je za webcast (audio i video uživo). Kondenzatorski mikrofon je osjetljiviji s boljim frekvencijskim odzivom i prikladniji je za studijski tip situacije.

Savjet dva

Morate odlučiti želite li višesmjerni ili jednosmjerni (kardioidni) mikrofon. Višesmjerni mikrofoni dobri su za snimanje seminara, predavanja ili sastanaka, gdje su kardioidni mikrofoni osjetljiviji na zvuk pa su bolji za snimanje jednog glasa i intervjua.

Treći savjet

Odredite svoju upotrebu mikrofona. Trebate li ručni mikrofon za zvučnik(e) ili je lavaliere (clip-on) mikrofon bolji za voditelja(e). Bežični mikrofoni su izvrsni jer izbjegavate kablove i lakši su za korištenje. Stolni mikrofoni izvrsni su za panel rasprave i za korištenje od jedne osobe. Dobre slušalice s mikrofonom također imaju visoku kvalitetu za korištenje računala.

Savjet četvrti

Budite oprezni s bežičnim slušalicama za računalo jer možete dobiti smetnje i zujanje od puno opreme na jednom mjestu. To može uzrokovati loš zvuk. Ako kupujete slušalice s mikrofonom, odredite trebate li blokiranje zvuka jer će to odrediti koliko je set lagan ili težak na vašoj glavi. Provjerite je li mikrofon slušalica podesiv na vašoj glavi i pokušajte pomicati mikrofon iznad i ispod usta radi kvalitete glasa. Plantronics je vodeći proizvođač mikrofonskih slušalica.



Savjet pet

Odredite koje su vam značajke i dodatni pribor potrebni uz kupnju mikrofona. Popshield (pjenasti štit) može pomoći u odvraćanju onih dosadnih zvukova ‘p’ i ‘s’. Stalci su izvrsni za govornike i panel sesije. Odredite treba li kupiti magnetski štit kako biste smanjili smetnje s računalom ili drugom opremom u prostoriji u kojoj snimate. Koristite uravnotežene kabele za kvalitetniji zvuk.

Savjet šest



Pažljivo poslušajte svoj zvuk i odredite kvalitetu. Neka ga i drugi kritiziraju. Ako zvuk zvuči šuplje ili kao da ste u tunelu, pokušajte približiti mikrofon zvučniku. Ako zvuk zvuči izobličeno, odmaknite mikrofon od zvučnika.

Sedmi savjet

Mjesta za kupovinu mikrofona su brojna. Lokalne trgovine diljem zemlje uključuju lokacije kao što su Best Buy, Office Max, Office Depot, Circuit City i Radio Shacks. Mrežne trgovine su brojne i svakako potražite recenzije mikrofona na Googleu ili Yahoou. Dobit ćete sjajne usporedbe web-mjesta za kupnju na mreži.



Zaključak

Napravite domaću zadaću kada kupujete mikrofon za snimanje zvuka na vašoj web stranici. Ne postoji ništa poput kvalitetnog zvuka. Stručnjaci su čak rekli da možete imati video datoteku niže kvalitete, ali ako je zvuk loš, potpuno ste izgubili kupca! Oni očekuju ništa manje od kvalitetnih audio zapisa.

Stoga odvojite vrijeme i pažljivo provjerite prije kupnje mikrofona za snimanje zvuka za vašu web-lokaciju. Naravno, vaš proračun može diktirati dio te kupnje za početak, ali dugoročno gledano, nemojte sada žrtvovati kvalitetu radi uštede od nekoliko dolara. Platit će se dolje!