HEKLANJE

Pazite na svoju poštu. Ponude kreditnih kartica su opasne

TEMU APP 100 E KUPON

Naravno, besplatni darovi su super. Tko ne želi besplatan dar? No kada ponude besplatnih kreditnih kartica stignu poštom, možda ćemo se osjećati kao da smo najvažnija osoba na svijetu, ali trebamo biti oprezni. Kada te besplatne ponude potječu od tvrtki koje izdaju kreditne kartice, možda ćemo htjeti u potpunosti izbjeći prijavu i jednostavno ih izbaciti! Tvrtke koje izdaju kreditne kartice nas vole jer imamo dobar kredit. Ali to bi moglo biti naša financijska propast ako se prijavimo za previše kartica!

To je zato što davatelji kreditnih kartica koriste koncept mjerenja rizika kako bi odredili tko treba primiti kreditnu karticu. A ako je vaša kreditna ocjena dobra, čini se da predstavljate dobar rizik za pružatelje kreditnih kartica. Stoga mnoge svoje ponude čine atraktivnima.



Kada dobijete ove sjajne ponude poštom, trebali biste pažljivo razmisliti prije nego što uskočite s obje noge i dobijete svaku kreditnu karticu koja vam se nađe na putu. Zašto? Budući da su kreditne kartice zajmovi i zajmodavci smatraju da možete dobiti samo toliko zajmova odjednom prije nego što to postane neizvodljivo na temelju vašeg prihoda.

To je silazna spirala: Vaš kreditni rejting je toliko dobar da vas smatraju velikim rizikom. I budući da misle da ste dobar rizik, dobivate mnogo ponuda. Ali budući da dobijete puno ponuda i prijavite se… smatraju vas lošim rizikom! Čak i ako ne iskoristite sav raspoloživi kreditni limit na svojim karticama, dostupnost postoji i to je ono na što kreditne institucije gledaju.

A ako ustanovite da su vaši nepodmireni dugovi (kao što su kreditne kartice, zajmovi ili računi) izmakli kontroli zbog viška kreditnih kartica, razmislite o tome da sve to spojite putem zajma za konsolidaciju duga. Zajam za konsolidaciju duga daje vam prednost primanja fiksne mjesečne uplate (umjesto nepoznate varijabilne uplate) i niže kamatne stope te obično kroz dulje vremensko razdoblje za otplatu.

Dakle, kreditne kartice nisu nužno loša stvar. Trebamo ih u današnje vrijeme. Ali ono što trebate učiniti jest pristupiti im promišljeno, odabrati najbolje, a ostalo odbaciti. A ako su stvari izmaknule vašoj kontroli, konsolidirajte svoj dug kako biste ponovno preuzeli kontrolu nad njim.

Postati Online Trump

Tehnologija je revolucionirala poslovni svijet kakvog poznajemo. Danas prosječni Joe u ruralnom Tennesseeju može zaraditi radeći više od očeve proizvodnje