HEKLANJE

Što učiniti kada izgubite kreditnu karticu?

TEMU APP 100 E KUPON

Došlo je do velikog porasta u korištenju kreditnih kartica zbog činjenice da je ljudima lakše umjesto plaćanja gotovinom koristiti plastičnu karticu za naplatu. Istovremeno vam kreditna kartica pruža pogodnost i sigurnost za nošenje puno gotovine, a također ne morate napuštati dom dok idete u trgovinu.

Ponekad se dogodi da izgubite svoju kreditnu karticu koja sadrži gotovinu koju ćete vjerojatno dobiti u većini slučajeva, dok ako ste imali kreditnu karticu za koju smatrate da nedostaje, možete lako pokrenuti izvješće za nju. Morate djelovati mudro kako biste se izvukli iz ove nevolje prije nego što netko pronađe podatke o vašoj kreditnoj kartici i zloupotrijebi ih. U tome će vam pomoći sljedeći savjeti:



1. Trebali biste što prije otkazati svoju kreditnu karticu jer što prije otkažete, manje su šanse da je netko zloupotrijebi. Također biste trebali čuvati brojeve tvrtke svoje kreditne kartice na više mjesta kako biste je mogli nazvati čak i ako vam ukradu novčanik.

2. Nije potrebno pregledavati svoje izjave u slučaju da vam je kreditna kartica ukradena, ali trebali biste je redovito pregledavati jer ako netko dođe do broja vaše kreditne kartice, može kupiti stvari u vaše ime i vi ćete biti krajnji platitelj. Ako pronađete bilo što sumnjivo, trebali biste odmah kontaktirati izdavatelja kartice.

3. Morate biti oprezni sa svim papirima koji se odnose na vašu kreditnu karticu i trebali biste je čuvati na sigurnom mjestu. Ako bacate stare izvode, pobrinite se da ih pravilno odložite, a najbolji način je da uništite bankovne podatke kako ljudi ne bi dobili podatke o vašem računu.

4. Morate biti jako oprezni sa svojim PIN brojem jer ako imate siguran PIN broj osoba koja dobije vašu karticu neće ga moći koristiti. Nikada ne zapisujte svoj PIN broj na nesiguran komad papira ili nemojte pogriješiti dajući ga svojim rođacima i prijateljima.

5. Osigurajte svoju kreditnu karticu, što će biti najbolji način na koji možete osigurati povrat bilo kakvog gubitka u slučaju krađe kartice. Ako koristite neovisnu tvrtku, tada možete registrirati sve svoje kartice kod njih tako da možete prijaviti više gubitaka odjednom.

6. Stvorite naviku da nosite samo ono što vam je neophodno, pa nemojte nositi sve svoje kreditne kartice kada idete u kupovinu. Na ovaj način nećete morati brinuti za sve kartice koje bi mogle biti ukradene.

Naposljetku, nemojte paničariti ako vam ukradu karticu, nego ostanite mirni i slijedite ove korake kako biste mogli dobiti novu karticu za otprilike tjedan dana.



 

Odabir plastičnog kirurga

Iako je plastična kirurgija obično dobrovoljan izbor, trebali biste je tretirati jednako ozbiljno kao i bilo koji drugi medicinski zahvat.

Ivana Kindl-Utjeha

© HRT www.hrt.hr peta sezona showa “Zvijezde pjevaju” 16.04.2011. When You Believe Many nights we pray With no proof anyone

Pogled za metalne sjenice

Ako tražite snagu, stabilnost, čvrstoću i dugovječnost metalne sjenice, imate mnogo mogućnosti koje će zadovoljiti vaše potrebe. Dolaze kao 4-strane