HEKLANJE

Strateški plan za hosting više web stranica

TEMU APP 100 E KUPON

Uspjeh u tržišnim nišama zahtijeva strateški plan za hosting vaših web stranica. Postaje uobičajena praksa imati više od 100 stranica koje služe različitim interesima. Kako biste jednostavno i učinkovito upravljali velikim brojem stranica i smanjili troškove, potrebno je razmotriti sveobuhvatnu strategiju hostinga.

I, naravno, postoje mnogi s manjim brojem, recimo 10 ili više mjesta, koji namjeravaju izgraditi svoje “carstvo” na mnogo većoj veličini. S ciljem kontroliranja vašeg poslovanja, također je važno razmotriti budući rast prije nego što opterećenje i troškovi nastanu (dok “samo dodajete još nekoliko dodatnih stranica”) izmaknu kontroli.



Dvije su posebne stvari koje treba razmotriti na samom početku: broj dopuštenih poddomena i broj dopuštenih domena na jednom računu.

Korištenje poddomene znači da ne morate registrirati naziv domene u ranim fazama nove web stranice. Daje vam priliku da najprije testirate potražnju za određenom nišom prije nego što je pretvorite u potpuno razvijenu stranicu s registriranim nazivom domene. Na primjer, ako imate hostirano web mjesto pod nazivom BettysHelpfulHints.com, možete dodati brojne poddomene (ili dodatna web mjesta) na ovo – ako vaš host to dopušta. Stoga biste mogli stvarati stranice sa složenim imenima kao što su GourmetRecipes.BettysHelpfulHints.com; Onlinedating.BettysHelpfulHints.com; OrganicGardening.BettysHelpfulHints.com i tako dalje.

Web domaćini imaju različite zahtjeve o broju dopuštenih poddomena. Naravno, što ih više imate, to se više koristi širina pojasa, pa je često slučaj da hostovi koji naplaćuju niže naknade ograniče broj dopuštenih poddomena na jednom računu.

Nakon što odlučite da potražnja to opravdava, počet ćete razmišljati o registriranim nazivima domena za svoje pojedinačne web stranice. Ovo je mnogo isplativije i lakše za upravljanje ako se može učiniti s istim web hostom, sve na istom računu. Međutim, također imajte na umu oprez koji stoji iza stare izreke: “Nemojte sva jaja držati u jednoj košari”.

Stoga je vjerojatno mudro razmotriti strukturu koja ugošćuje vaše glavne web stranice s 3-4 različite tvrtke. Također razmislite o otvaranju računa prodavača kod druge hosting tvrtke za male i nove web stranice i sigurnosne kopije. Ova struktura nudi sigurnost zajedno s mogućnošću proširenja.

Drugi ključni čimbenici koje treba uzeti u obzir:

1. Htjet ćete da vaša web-mjesta rade sa što je moguće manje zastoja, stoga osigurajte da imaju sredstva za to. Nažalost, 99% web hostova će tvrditi da su online 99% vremena. Korištenje nekoliko web hostova povećava rizik od prekida rada. Vrlo je mala vjerojatnost da će sve vaše web-lokacije biti oborene u isto vrijeme.



2. Cijena nije velika briga kada imate samo 1 ili 2 web stranice. Kada imate 10, 50 ili 100+, mjesečni trošak može biti paralizan ako ne predvidite rast i samo dodate stranice otvaranjem novih računa. Jedna od opcija, spomenuta ranije, je korištenje računa za hosting prodavača za te nove i male stranice. To bi koštalo samo oko 15 dolara mjesečno. Poddomene su također moguće, bez dodatnih troškova ako web host to dopusti. Ako dođete do faze potrebe za namjenskim poslužiteljem, to će koštati više od 50 USD mjesečno.

3. Ako je vjerojatno da će razvoj vaše web-lokacije utjecati na produkcijsku hosting stranicu, obavite rad na razvoju i testiranju na svom računu prodavača i premjestite gotovu aplikaciju na drugi poslužitelj kada budete zadovoljni da funkcionira na vaše zadovoljstvo.

4. Imati sigurnosne kopije na mjestu koje je već testirano znači da možete lako prenijeti veliku web stranicu na drugu web host ako je potrebno. Privremena ili trajna promjena može se izvršiti u nekoliko minuta koliko je potrebno za preusmjeravanje domene.



5. Dostupne su mnoge izvanredne tvrtke za web hosting. Jedan koji je vrlo cijenjen je HostGator.com, koji će vam omogućiti hosting neograničenog broja domena, kao što to čini MeWebhost.com. Još jedan cijenjeni host koji mi pada na pamet – TeknonMedia.com – dopušta neograničen broj poddomena, čak i uz njihove jeftinije pakete. Nemam nikakve veze ni s jednim od njih, poznajem ih samo po reputaciji.

Rast prava na Private Label i tržišne niše proizvoda, uključujući promotivni materijal i web-stranice, potaknuo je procvat marketinga u velikom rasponu niša interesa. Tržišni segmenti koji su se nekada smatrali preteškima za opskrbu sada su lako dostupni. To je također rezultiralo ogromnim rastom broja web stranica koje sada kontroliraju ili će vjerojatno kontrolirati pojedinačni trgovci. Izvedivu strategiju za upravljanje ovim rastom potrebno je razmotriti u ranoj fazi – to jest, prije nego što vašim “carstvom” postane preteško upravljati, a troškovi pretjerani.