HEKLANJE

Struktura cijena Interchange Plus može znatno smanjiti naknade za obradu vaše kreditne kartice i račune trgovca.

TEMU APP 100 E KUPON

Tradicionalno mala i srednja poduzeća su postavljena s takozvanim višeslojnim cijenama za obradu svojih kreditnih kartica. Ovaj sustav obično se postavlja s tri razine (kvalificirane, srednje kvalificirane i nekvalificirane). Povremeno, ako je vlasnik tvrtke dobro pregovarao, postojat će četvrta razina za kvalificirane izvanmrežne debitne kartice. Iako je ovaj sustav dobro funkcionirao dugi niz godina, sve veći broj izdanih nagrada i korporativnih kartica učinio je ovu vrstu cijena zastarjelom.

Visa i Mastercard imaju mnogo različitih kategorija razmjene za više vrsta kartica koje se izdaju. Određivanje cijena na razini uzima velik broj ovih kategorija i grupira ih u jednu od tri skupine razina koje su dostupne trgovcu. Ako trgovac uzima samo standardne kreditne kartice, onda će mu ovaj sustav dobro funkcionirati. Jednom kada počnu vidjeti više debitnih, nagradnih i korporativnih kartica koje se koriste u njihovom poslovnom mjestu, primijetit će da im je račun za trgovačke usluge dramatično porastao. To je zato što mnoge od tih transakcija spadaju u srednje ili nekvalificirane kategorije transakcija.



Neke od ovih kartica zapravo nije mnogo više za obradu od standardne kreditne kartice, ali tvrtka koja preuzima odgovornost za račun trgovca mora biti sigurna da zarađuje na svakoj transakciji. Oni mogu osigurati profit ako naplate veliku maržu za sve transakcije koje nisu kvalificirane. Dakle, možete platiti 2,9% za srednje kvalificiranu transakciju i 3,5% za nekvalificiranu transakciju (Ovi brojevi mogu varirati mnogo više i niže.)

Činjenica je da neke od kartica koje spadaju u ove kategorije mogu koštati samo dodatnih četvrt posto za obradu. Dakle, trgovac može platiti više od 1-2% za pokretanje određenih vrsta kartica. Vlasnik tvrtke to može izbjeći ako je postavljen na interchange plus cijene.

Ono što interchange plus određivanje cijena čini je prijenos pravih troškova pokretanja kartice pravo do trgovca. Tako će naknade povezane s tom pojedinačnom transakcijom biti izvršene po najnižoj mogućoj cijeni. Vlasnik tvrtke plaća maržu na kraju mjeseca isključivo na temelju broja transakcija i količine prodaje u dolarima. (obično 0,25-0,50% plus $0,10-$0,15 po transakciji.)

Ovaj sustav će se gotovo uvijek pokazati boljim od troslojne strukture. Obavezno provjerite najnoviji izvod o obradi kreditne kartice kako biste potražili veliki broj transakcija srednje ili nekvalificirane vrijednosti. Ako ih vidite, postavljanje pluse sustava određivanja cijena za razmjenu može biti način da počnete štedjeti svoj poslovni novac.

Je li biljni način ispravan?

Sve više i više ljudi odlučuje živjeti biljni život: odmičući se od kemikalija i znanstvenih lijekova i uzimajući tradicionalne biljke

Postanite Super Affiliate

Svaki Internet trgovac sanja o tome da postane ono što se u industriji smatra Super Affiliateom. Da biste bili klasificirani