HEKLANJE

Njega kože protiv starenja – osnove

TEMU APP 100 E KUPON

Prvo pitanje koje većina ljudi ima kada istražuju područje njege kože protiv starenja je: “Koji su proizvodi za pomlađivanje kože dokazano učinkoviti”?

Točne informacije o mnoštvu tretmana protiv starenja koji preplavljuju tržište najbolji su način za donošenje informiranih odluka za razvoj vlastitog režima pomlađivanja kože koji uključuje tehnike, strategije i tretmane za njegu protiv starenja kože koji najbolje rješavaju vaše osobne probleme starenja kože.



Osnove učinkovitog pomlađivanja kože počinju činjenicama o tretmanima za njegu kože protiv starenja. Postoji nekoliko aktivnih sastojaka za koje je klinički dokazano da su učinkoviti za pomlađivanje kože. Jedan od najučinkovitijih tretmana su derivati vitamina A kao što su retinol ili retinil palmitat.

Tretmani s vitaminom A Retin A ili Renova najjači su iako najiritantniji tretmani s vitaminom A i dostupni su samo na recept. Ako je vašoj koži potrebno značajno pomlađivanje, pitajte svog liječnika jeste li kandidat za tretman vitaminom A na recept Retin A ili Renova.

Ako ne, uključivanje jedne od drugih alternativa retinolu u vašu rutinu njege kože izvrsna je strategija. Koncentracija proizvoda s retinolom u slobodnoj prodaji može se kretati do 1%. Osnovno pravilo je, što je veća koncentracija, to je jači tretman. Ipak, budite upozoreni, pažljivo pročitajte upute jer proizvodi s jačim retinolom mogu biti prilično iritirajući za kožu. Počevši polako i postupno napredujući do viših koncentracija, omogućit ćete vašoj koži da se bolje prilagodi tretmanima. Derivat vitamina A, retinil palmitat, manje je iritantan od svih opcija vitamina A i smatra se da ima prilično učinkovita svojstva pomlađivanja.

Sljedeći najkorisniji tretman za pomlađivanje kože protiv starenja je kemijski piling kao što je proizvod s alfa hidroksilnom kiselinom (AHA) ili beta hidroksilnom kiselinom (BHA). Najpopularnija od ovih kiselina je AHA glikolna kiselina. Glikolna kiselina trebala bi se koristiti u koncentracijama od 8% do 15% ovisno o osjetljivosti vaše kože. Započnite s nižom koncentracijom i postupno prijeđite na koncentraciju od 10%, a zatim 15%, ovisno o toleranciji vaše kože kako biste izbjegli iritaciju.

Posljednje razmatranje je uključivanje antioksidansa za suzbijanje slobodnih radikala koji oštećuju kožu, kao i za poticanje općeg oporavka kože. Proizvodi koji sadrže ester vitamina C, Spin Trap ili CoQ10 dobra su opcija za istraživanje. Zatim, naravno, postoje i drugi održivi tretmani protiv starenja koji se mogu uključiti u vaš režim ovisno o vašim posebnim potrebama za pomlađivanjem kože, a koji uključuju DMAE, Kinerase ili Kinetin i GHK bakrene peptide. Saznajte više o Njezi kože protiv starenja u Centru za e-učenje i resurse za njegu kože.

Konačno, najkritičniji i najvažniji aspekt svakog uspješnog režima pomlađivanja kože je zaštita od sunca, barem jednom dnevno, svaki dan!