HEKLANJE

Studentska kreditna kartica ili banka mame i tate

TEMU APP 100 E KUPON

Studentske kreditne kartice mogu biti brzo i jednostavno rješenje za neočekivanu novčanu krizu. Recimo da vikendom radite na lokalnom štandu s hot-dogovima kako biste spojili kraj s krajem. Ali šef je naišao na mali problem s kockanjem i nije vam mogao platiti ovaj tjedan. Ali kupili ste sanduk piva za vikend i vaš će posljednji udžbenik konačno stići u knjižaru u ponedjeljak (samo mjesec dana zakašnjenja). Ovo je izvrsna situacija za korištenje studentske kreditne kartice. Znate da vam treba knjiga, znate da će vaš šef imati novac sljedeći tjedan, a vi ćete moći lako otplatiti dug. Ovo je odlična situacija za korištenje kreditne kartice kao student.

Recimo sada taj užas nad užasima kroz koji propada posao kioska s hot-dogovima. Sad si u ozbiljnoj škripci. Ne samo da vam nedostaje gotovine, već vam ne stiže nova gotovina, možda već dugo vremena. U ovakvom slučaju, tko može, vrijeme je da pozove banku mame i tate.



Sad bih možda trebao objasniti što bi trebala biti Banka mame i tate. Pa, u biti je upravo ono što piše: nagovarajte svoje roditelje za zajam s niskom kamatom/bez kamate kako biste preživjeli teška vremena. Naravno, nema svatko ovu podršku u pozadini. U tom slučaju, možete razmišljati o Bank of M&D kao o bilo kojem izvoru sredstava s niskom kamatom ili bez kamate koji možete pronaći (prave banke, kreditna linija, stipendije). Osnovni princip ostaje isti.

U situaciji kada će vam novac trebati na dulje vrijeme, posudite novac koji vas najmanje košta. Tipične kreditne kartice, posebno za studente, počinju od 19% i idu više. Ovih dana, ako ispunjavate uvjete, kreditna linija ili osobni bankovni zajam mogu biti u rasponu od 6%. Na svakom kampusu dostupne su mnoge stipendije i stipendije za poteškoće, često iz više izvora (studentski savez, vaš odjel, sveučilište, privatni izvori).

Bez obzira na to tko ste i što studirate, morate voditi računa o svojim financijama dok ste student. Najvjerojatnije ćete završiti u situaciji da vam ponestane novca i morate platiti nešto bitno poput hrane. Kad vam se to dogodi, smireno procijenite situaciju i odlučite koji je put najbolji za vas u tom trenutku: brzo rješenje pomoću studentske kreditne kartice ili dugoročnije rješenje s niskim ili besplatnim kreditom Banke za mame i tate (ili slični izvori).

Naknade za kreditne kartice

Mnogima se čini da je njihova kreditna kartica besplatna. Osim kamate koju plaćaju na nepodmireni dug na kraju svakog mjeseca,