HEKLANJE

Naknade za kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogima se čini da je njihova kreditna kartica besplatna. Osim kamate koju plaćaju na nepodmireni dug na kraju svakog mjeseca, ne plaćaju nikakve druge naknade zbog praktičnosti kreditne kartice. Iako bi to moglo biti točno za neke ljude, mnogima od njih davatelj kreditne kartice zapravo će naplaćivati razne naknade. Za druge to možda uopće nije točno jer moraju plaćati mjesečnu ili godišnju naknadu za svoju kreditnu karticu.

Naknade za kreditne kartice mogu dolaziti iz raznih izvora. Najosnovnije je da kartičarska kuća jednostavno naplaćuje mjesečnu naknadu za karticu. To može biti rezultat vaše posebno loše kreditne sposobnosti, ali zapravo postoje neki vrlo financijski zdravi ljudi koji plaćaju te naknade kreditne kartice. To je zato što neki pružatelji kreditnih kartica naplaćuju ove naknade na svojim najeksluzivnijim i najatraktivnijim karticama, to je plaćanje koje korisnici koji ispunjavaju uvjete moraju izvršiti ako žele dobiti pristup najboljim cijenama i odredbama i uvjetima.



Postoje i naknade za određene specifične vrste transakcija. Neke tvrtke naplaćuju naknade za korištenje čekova kreditne kartice. Obično postoji naknada za korištenje vaše kartice u inozemstvu, posebno ako je koristite za podizanje gotovine, a postoje i određene druge vrste transakcija koje će izazvati dodatnu naknadu ovisno o pravilima vašeg određenog davatelja kartice.

Međutim, najomraženije naknade od svih su razne novčane kazne i kazne koje tvrtke koje izdaju kreditne kartice nameću svojim klijentima zbog neispunjavanja određenih uvjeta. Ako kasnite s plaćanjem ili ne ispunite minimalnu razinu plaćanja, vaša će vam kartična kuća naplatiti kaznu. Jedna stvar koje biste trebali biti svjesni s takvim kaznama jest da nakon što vam se nametnu, ne mogu činiti temelj budućih kazni za zakašnjelo plaćanje. To znači da ako ne platite kaznu u roku od mjesec dana, ne možete biti ponovno kažnjeni za to, sve dok ste platili minimalni iznos duga na vašem računu.

Sa svim ovim raznim naknadama, možda nije iznenađujuće saznati da tvrtke koje izdaju kreditne kartice vjerojatno zarađuju isto toliko novca od naknada koje naplaćuju za razne usluge koliko i od kamata koje vam naplaćuju na vaš mjesečni dug.

Putne kreditne kartice

Jedna od najboljih pogodnosti korištenja kreditne kartice ovih dana je zarađivanje zrakoplovnih milja koje možete iskoristiti za svoj sljedeći obiteljski