HEKLANJE

Studentske kreditne kartice – planiranje budućnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Većina studenata na studentske kreditne kartice gleda kao na jednostavan način da potroše više novca. Ali korištenje svake studentske kreditne kartice koja vam je bačena nema previše financijskog smisla. Ako se pravilno koristi, studentska kreditna kartica može vas pripremiti za budućnost i poboljšati vaše vještine upravljanja novcem i planiranja.

Prednosti pametnog korištenja studentskih kreditnih kartica



Pravilnim korištenjem vaše studentske kreditne kartice gradite dobru kreditnu povijest. Ovo je nešto što će biti uz vas u budućnosti. Dobro kreditno izvješće pomaže vam u budućem zapošljavanju, kupnji prvog automobila, kupnji doma, kao i osiguranju. Nematerijalna prednost studentskih kreditnih kartica je ta što vam pomažu organizirati financije. Kad budete mogli vidjeti izvješće o svojoj potrošnji, mogli biste shvatiti da ste svojom noćnom pizzom tijekom godine mogli kupiti svoj prvi automobil. Ali hej, studentska kreditna kartica ne znači odustati od pizze! Radi se o tome da naučite više o tome kamo teče vaš novac, što je vrlo dobra financijska priprema za budućnost.

Svaka karta je drugačija

Kada podnesete zahtjev za kreditnu karticu za studente, imajte na umu da prva koju vidite nije ista kao ostale. Studentske kreditne kartice razlikuju se u mnogim aspektima. Upamtite, kao i mnoge druge stvari u životu, kada dobijete svoju prvu studentsku kreditnu karticu, nemojte zaboraviti sitna slova koja su uključena.

Izgradnja dobre kreditne povijesti

Ne zaboravite da dok gradite dobru kreditnu povijest, morate imati aktivan račun. U isto vrijeme, plaćanje na vrijeme važno je za vašu kreditnu povijest. Nikada ne idite u pijane kupnje koje će opteretiti vašu kreditnu karticu. Umjesto toga dobro vodite računa o tome kako i kamo ide vaš novac.

Jedan od načina da održite aktivan račun studentske kreditne kartice je da ga koristite za plaćanje mjesečnih računa. To mogu biti telefonski računi, računi za režije ili bilo koji drugi. Postavite sebi cilj mjesečne potrošnje i koristite svoju studentsku kreditnu karticu za praćenje tog cilja. Tada se možete nagraditi kupnjom one bitne stvari koju ste oduvijek željeli.

Donosite informirane odluke



Najvažnije je da donesete informiranu odluku o studentskoj kreditnoj kartici za koju se prijavljujete. Svaka kartica ima drugačiji APR, godišnju naknadu i razne troškove. Ali svaka će kartica također pružiti jedinstvene pogodnosti. APR je stopa po kojoj se zaračunavaju kamate na dospjeli novac. Vaš cilj kao vlasnika kartice trebao bi biti uvijek minimizirati financijske troškove što je bolje moguće. No, u slučaju da se naplaćuju kamate, trebali biste imati karticu koja vas najmanje tereti. Neke studentske kreditne kartice početno imaju godišnju kamatnu stopu od 0% i nemaju godišnje naknade.

Općenito su programi nagrađivanja ublaženi na studentskim kreditnim karticama. Međutim, neke kartice nude uzbudljive nagrade, popuste i planove osiguranja koji uvelike olakšavaju studentski život. Ali bez obzira na potencijalne beneficije nagrade, svakako odaberite studentsku kreditnu karticu koja je prilagođena vašim specifičnim potrebama, kakve god one bile

Stjecanje financijske mudrosti



Rano započinjanje financijskog planiranja donosi rezultate kasnije u životu. Međutim, to se mora učiniti pažljivo. Lako vas je ponijeti tempo studentskog života i prevelika potrošnja. Koristite svoje studentske kreditne kartice konzervativno i prvenstveno ih koristite za plaćanje mjesečnih računa i troškova za koje znate da ih možete podmiriti, ali također možete izgraditi dobru kreditnu povijest koja će vam se vratiti kasnije u životu. Ako odlučite dobiti studentsku kreditnu karticu, zamislite to kao ugodno iskustvo učenja izvan učionice. Ako to možete učiniti, izvući ćete maksimalnu korist od studentskih kreditnih kartica.