HEKLANJE

Taj bi vas stari hladnjak mogao koštati

TEMU APP 100 E KUPON

Pakovanje od šest gaziranih sokova u hladnjaku u garaži moglo bi vas stajati puno više nego što mislite.

Milijuni vlasnika kuća imaju stari hladnjak u svojoj garaži ili podrumu, koji je često ručni rad iz kuhinje. Ovi stariji hladnjaci možda i dalje rade, ali mogu potrošiti dvostruko više energije od novog energetski učinkovitog modela. U vrijeme kada vlasnici kuća traže načine da smanje svoje račune za energiju, trošenje čak 125 dolara godišnje za održavanje nekoliko gaziranih pića ili piva hladnima možda nema smisla.



U domu gdje je dodatni hladnjak redovito opskrbljen hranom, zamjena novim hladnjakom s oznakom Energy Star® je opcija koju treba razmotriti. I dalje ćete uštedjeti do 275 USD tijekom sljedećih pet godina, plus dobit ćete bolju izvedbu. Novi hladnjaci s oznakom Energy Star dostupni su u različitim veličinama i cijenama, tako da ne morate kupovati ništa ekstravagantno (neke tvrtke proizvode hladnjake namijenjene samo za garažu).

Ako je dodatni hladnjak obično prazan ili u njemu ima samo nekoliko baterija, ustajalih gaziranih pića ili tajanstvenih posuda s hranom, vjerojatno biste ga se trebali potpuno riješiti. Razmislite o svom dodatnom prostoru koji ćete imati u svojoj garaži za pohranu opreme ili alata.

Ako vam odustajanje od drugog hladnjaka izaziva previše tjeskobe, razmislite o odabiru manjeg kompaktnog hladnjaka. Ove jedinice su manje od običnog hladnjaka, ali još uvijek mogu držati dodatne gazirane napitke i druge sitnice. Također koriste samo djelić energije modela u punoj veličini. Potražite onaj koji je zaslužio Energy Star i uštedite do 80 dolara godišnje.

Ako je potrebna velika količina spremišta za hranu, ali samo u određeno doba godine, nekim će obiteljima možda biti bolje zadržati stari model, ali ga priključiti samo kada je to potrebno. Ostavljanje starog hladnjaka isključenog 10 mjeseci u godini može uštedjeti čak 105 USD.

Ovi modeli pomažu u smanjenju onečišćenja zraka i stakleničkih plinova uzrokovanih izgaranjem fosilnih goriva i koriste manje energije od žarulje od 75 W.

Hrani li se energetska svinja u vašem podrumu? Moglo bi vas koštati čak 125 dolara godišnje da zadržite nekoliko sokova.

Eksperimenti o ljudskom ponašanju

Šokantan dokumentarac redatelja Alexa Gibneya prikazuje najvažnije eksperimente iz socijalne psihologije i njihova ostvarenja u stvarnosti. Socijalna psihologija je grana

Japansko ravnanje kose

Japansko ravnanje kose je kemijski proces koji može i najkovrčaviju kosu učiniti ravnom. Žene koje vole ravan izgled obično će