HEKLANJE

Povjerenje potrošača u bankarstvo doživljava udarac

TEMU APP 100 E KUPON

Nedavna anketa pokazala je da je povjerenje potrošača u banke doživjelo pravi udarac, a smatra se da je jedan od glavnih uzroka tog pada povjerenja nedavna situacija s Northern Rockom. Prema rezultatima ankete, blizu 25% Britanaca navodi da ne vjeruje zajmodavcima, a manje od 50% misli da se može vjerovati high street bankama. Previranja i kaos koji su izbili nakon što se otkrilo da je Northern Rock uzeo zajam od Banke Engleske, potaknuli su glasine o skorom kolapsu i doveli do toga da su mnogi od 1,5 milijuna štediša banke povukli ušteđevinu vrijednu milijarde funti.

Kao rezultat ove situacije, Bank of England pojačala je jamstvo za štednju klijenata Northern Rocka, kao i štednju klijenata kod drugih banaka koje dođu u sličnu situaciju. Međutim, čini se da ta uvjeravanja nisu učinila ništa za povjerenje potrošača u bankarstvo, s više od pedeset posto onih koji su izjavili da više ne vjeruju glavnim bankama.



Anketa je otkrila da od 2484 intervjuirane osobe samo 46% sada vjeruje bankama na visokoj lokaciji. Štedionice su prošle nešto bolje, s 48% ispitanika koji su izrazili povjerenje u stambene štedionice. Internetsko bankarstvo također je doživjelo udarac, a stručnjaci navode da smanjeni pristup internetskim bankovnim računima od strane klijenata Northern Rocka također utječe na ovo područje bankarstva. Samo 25% potrošača sada vjeruje internetskom bankarstvu prema rezultatima ankete.

Jedan stručnjak iz industrije izjavio je da je povjerenje potrošača u bankarstvo i financije već prilično nisko i dodao da su nedavna previranja s Northern Rockom pridonijela tom nedostatku povjerenja. Međutim, prema stručnjacima, nije samo bankarska industrija pogođena. Zajmodavci u cijelom financijskom sektoru pogođeni su nižim razinama povjerenja potrošača. Smatra se da bi to mogla biti posljedica problema u cijelom financijskom sektoru, koji su proizašli iz kreditne krize izazvane u subprime sektoru u Sjedinjenim Državama, što je rezultiralo globalnim posljedicama.

Sjetva i njega nasada graha

Sjetva graha počinje drugom polovicom travnja kad se temperatura zadrži na oko lO°C drugom polovicom travnja kad se temperatura zadrži