HEKLANJE

7 stvari koje treba razmotriti prije nego što napustite posao

TEMU APP 100 E KUPON

Dolazak do točke u vašem poslu kada možete početi razmišljati o davanju otkaza na punom ili skraćenom radnom vremenu je uzbudljiv trenutak! Ne dopustite da vam uzbuđenje pomuti rasuđivanje. Počnite pažljivo razmišljati o sljedećem velikom koraku. Evo 7 stvari koje biste trebali uzeti u obzir kada napuštanje posla postane mogućnost:

1. Novac – Znali ste da će ovaj biti ovdje, zar ne? Jako je važno da odvojite vrijeme kako biste točno odredili koliko će vam novca trebati da radite od kuće puno radno vrijeme. Bilo je mnogo poduzetnika koji su preskočili ovaj korak i uspjeli, ali ne morate riskirati. Planirajte unaprijed kako biste bili sigurni da ćete zaraditi dovoljno novca za uzdržavanje sebe i svog poslovanja.



2. Vrijeme – sada je ovo očito, ali potrebno vam je vrijeme za vođenje posla. Neke mame dobiju ideju u glavi da će moći raditi oko svoje djece (u vrijeme spavanja, nakon spavanja itd.) i svejedno stvoriti uspješan posao. Ovo nije realan način razmišljanja. Ako imate malu djecu, planirajte da se o njima brine čuvar djece dok se vi usredotočite na svoj posao – tako ćete obaviti više posla i biti manje pod stresom.

3. Postavite raspored – Prije nego što počnete svakodnevno voditi svoj kućni posao, postavite raspored radnih sati kojega vi i vaša obitelj možete poštovati i živjeti s njim. Isprintajte raspored, dajte ga plastificirati i postavite na hladnjak ili na neko drugo istaknuto mjesto kako bi svi znali kada ćete biti zauzeti poslom. Čini se da obitelji i prijateljima nije teško s činjenicom da zapravo radite i da ne možete stati kad god poželite radi telefonskih poziva, izlazaka itd., pa će vam njihovo postavljanje od samog početka pomoći da svoj posao obavite učinkovito .

4. Ostavite ta vrata otvorenima – kada svom poslu date do znanja da odlazite, učinite to kako treba. Pobrinite se da date dovoljno vremena da pronađete zamjenu i otiđite na dobrom mjestu kad god je to moguće. Nikad ne znate kada bi vam mogao zatrebati povratak na posao ili dobra preporuka, stoga uvijek ostavite ta vrata otvorena.

5. Ušteđeni novac – Uvijek je dobra ideja imati novac u banci, ali kada date otkaz na poslu, to postaje važnije nego ikada. Sakrijte plaću u vrijednosti od dva ili tri mjeseca i možete biti sigurni da ćete s posla otići mirni.

6. Porezi – Kao vlasnik male tvrtke bit ćete odgovorni za plaćanje osobnih poreza na kraju godine. Najbolji način da se pripremite za to je da stavite 25-30% svog prihoda na poseban račun kada vam porezna uprava pokuca.

7. Vrijeme za uživanje – Gdje je zabava u radu od kuće ako ne odvojite vrijeme za uživanje u onome što ste sami stvorili? Pazite da ne budete tako solidno rezervirani da vam ne ostane vremena ni za što osim za posao. Rad od kuće znači raditi pametnije, a ne teže!

Kao što znate, moramo uzeti u obzir mnoge stvari na našem putu prema radu od kuće. Gornji popis trebao bi vam dati neke stvari o kojima možete početi razmišljati. Što god radili, pobrinite se da se postavite tako da imate najbolji mogući početak rada od kuće i bit će vam drago što ste to učinili. Puno sreće na vašem novom poslu kod kuće!



Odabir prave kreditne kartice

Dolaze dan za danom. Ponekad dva, tri ili četiri odjednom. Ponude kreditnih kartica. Industrija kreditnih kartica vrlo je konkurentna, a