HEKLANJE

Odabir prave kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Dolaze dan za danom. Ponekad dva, tri ili četiri odjednom. Ponude kreditnih kartica. Industrija kreditnih kartica vrlo je konkurentna, a banke i druge financijske institucije neprestano šalju masovne poruke u pokušaju da namame potencijalne klijente da promijene pružatelja kreditnih kartica.

I dok općenito nije preporučljivo redovito otvarati nove kreditne račune, postoje trenuci kada to može biti korisno. Ali kako usporediti sve ponude kreditnih kartica da biste znali da birate pravu kreditnu karticu? Postoji nekoliko stvari koje biste trebali usporediti i razmotriti prije nego što odaberete.



Kamatna stopa. Očito, što je viša kamatna stopa, to ćete više platiti u kamatama. Dakle, što niža stopa to bolje. Mnoge kartice sada nude početne stope od nula posto za razdoblja do godinu dana. Prijenos stanja na ovakvu karticu može biti učinkovit način za brzo plaćanje duga. Ali morate čitati sitna slova.

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice obično prvo primjenjuju vaše plaćanje na dug s najvišom kamatnom stopom. Dakle, ako je vaša kamatna stopa na kupnju 12 posto, vaša će se uplata primjenjivati na taj saldo dok se ne isplati, a zatim ćete početi otplaćivati dio od nula posto. Zbog ove politike, mnogi ljudi ostvaruju male uštede u prijenosu svog salda na karticu s nula posto. Kako biste u potpunosti iskoristili polisu, ne biste trebali kupovati karticom s nula posto. To će osigurati da se saldo smanji što je više moguće prije završetka uvodne ponude.

Programi nagrađivanja sjajni su načini za dobivanje nagrada ili povrat gotovine kupnjom. Neke kartice će vam zapravo vratiti mali postotak (oko jedan ili dva posto) vaših kupnji kao gotovinu. Drugi vam omogućuju da zaradite bodove koji se mogu iskoristiti za razne vrste robe, zrakoplovne karte ili poklon bonove. Programi nagrađivanja izvrstan su bonus, sve dok za to ne plaćate dodatno. Viša kamatna stopa brzo će eliminirati sve uštede koje ste ostvarili kroz program nagrađivanja.

Godišnje naknade ili naknade za usluge. Nikad nisam koristio kreditnu karticu koja naplaćuje bilo kakvu godišnju naknadu. Jednostavno mi nema smisla. Postoji toliko mnogo kartičarskih kuća koje se natječu za moj posao, zašto bih morao plaćati za privilegiju korištenja određene kartice. Čak i ako kartica nudi milje za česte putnike ili povrat gotovine, godišnja će naknada smanjiti ili čak eliminirati dobivenu korist. Kupujte okolo i možete pronaći jednako dobru karticu bez godišnje naknade.

Imajte na umu ove 3 stvari kada uspoređujete ponudu kredita i možete biti sigurni da birate pravu kreditnu karticu.