HEKLANJE

Tajne agencija za naplatu kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li se ikada zapitali zašto vas agencije za naplatu sve češće zovu? Brojne su situacije koje utjerivači kredita koriste kako bi dobili novac koji dugujete.

Ali krenimo od početka kada dobijete svoju kreditnu karticu. Očito svi znaju da svoju kreditnu karticu morate platiti na vrijeme. Međutim, situacija nije uvijek ista kada je u pitanju otplata duga po kreditnoj kartici.



Nakon što zakasnite s kreditnom karticom, Credit Card Company će vas upozoriti i dati vam priliku da surađujete s njima kako biste otplatili svoj dug. Ovo je najbolja prilika ikada, ako je vaša kartičarska kuća voljna surađivati s vama. U većini slučajeva primit ćete kasne obavijesti i vaša će kreditna sposobnost početi padati. Ako kasnite s plaćanjem kreditnom karticom jedan dan, tvrtka koja vam je izdala kreditnu karticu će to prijaviti s 30 dana kašnjenja u vašem kreditnom izvješću. Poslije; možda ćete primiti drugu obavijest da nazovete njihov kreditni odjel kako bi vam pomogli s vašom situacijom ili izradili neki plan otplate.

Ako vi ili tvrtka koja izdaje kreditnu karticu ništa ne poduzmete, vaš neplaćeni iznos može završiti u rukama kolekcionara. Agencije za naplatu većinom se temelje na proviziji. Imaju unaprijed dogovorene pregovore o profitu s tvrtkama koje izdaju kreditne kartice i tvrtke koje izdaju kreditne kartice obično će uzeti 40%-60% od vašeg salda koji posjedujete. Ako kolekcionar može prikupiti više od vas, veći dio zarade zadržava za sebe.

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice vrlo su ozbiljne po pitanju privatnosti svojih podataka i većinu vremena diktiraju kako se vaši podaci trebaju prenijeti prije nego kolekcionar može vidjeti vaše ime, adresu, SSN broj itd. Neki od najčešćih zahtjeva su SSL (Secure Server Locket) , 128-bitna enkripcija, FTP enkripcija i lozinka, itd. Uz sve ovo i više, malo je agencija za naplatu kredita koje troše novac na sofisticiraniji softver jer je za njih vrlo skup.

Nakon što se vaši podaci otvore ili izvuku s popisa tvrtki koje izdaju kreditne kartice, agencije za naplatu koriste se vlastitim modelom bodovanja kako bi odredile koliko brzo možete otplatiti svoj dug ako vas pozovu. Pregledavaju vašu kreditnu sposobnost, koliko tradeline imate, stanja, kašnjenja u plaćanju ako ih ima i tako dalje. Na temelju svih podataka, njihov model kreditnog bodovanja dat će im broj koliko brzo možete otplatiti svoj dug.

Ali jeste li se ikada zapitali zašto vas sve više zovu? Agencije za naplatu će vjerojatnije zvati više onih koji imaju viši kreditni rezultat nego onih koji imaju niži kreditni rezultat. Ako imate dobar kreditni rezultat, veliki ste kandidat za otplatu ili nagodbu. Veća je vjerojatnost da ćete se nagoditi nego netko s nižim kreditnim rezultatom. Međutim, ako imate dobar kreditni rezultat, agencija za naplatu će podmiriti oko 40% salda, budući da im dugujete 60%. Kad netko s niskim kreditnim rezultatom i istim saldom može podmiriti 60%, jer će mu dugovati 40%.

Ako imate dobar kreditni rejting, spremniji ste zadržati svoj kreditni rejting. Agencija za naplatu to zna i nudi vam samo oko 40% podmirenja, kao i da će vas češće zvati za naplatu.

Nakon što imate nizak kreditni rezultat, agencija za naplatu pokušat će doći do vas nekoliko puta, ali na kraju odustane od vas na nekoliko mjeseci jer znaju da je nećete brzo vratiti da bi oni mogli ostvariti profit.



Većina financijskih stručnjaka reći će vam da je održavanje vaše kreditne sposobnosti vrlo važno, međutim tvrtke za naplatu to iskorištavaju i koriste protiv vas. Da, oni su spremni čak i pristati na 60%, ali to neće učiniti jer će izgubiti svoj profit. Ovo je igra s brojevima i zaradom.

Ako imate dobar kredit i zaostajete, surađujte s kreditnim odjelom svoje kreditne kartice i pobrinite se da vaš neplaćeni dug neće predati agencijama za naplatu, inače ćete se suočiti s brojnim telefonskim pozivima za kredit koji tako dobro gradite.

Usporedba ponuda kreditnih kartica

Kako početi uspoređivati kreditne kartice? Pronalaženje najbolje kreditne kartice koja odgovara vašim potrebama može biti dugotrajan proces, ali proces koji