HEKLANJE

Trajno i manje bolno: lasersko uklanjanje dlačica

TEMU APP 100 E KUPON

Lasersko uklanjanje dlačica sve se više pokazuje kao vrlo popularan kozmetički zahvat. Neinvazivan je, praktičan i relativno manje bolan od nekih tradicionalnijih načina trajnog uklanjanja neželjenih dlačica. Lasersko uklanjanje dlačica koristi se za uklanjanje dlačica s onih područja na kojima ih jednostavno nije lijepo imati. To može uključivati bradu, bikini zonu, pazuhe, dlake na leđima ili druga područja. Vrijeme ljepljivih, bolnih kemijskih aplikacija je davno prošlo. Ovaj postupak se može koristiti za dlake na licu i tijelu.

Kozmetički proces može trajati od samo nekoliko minuta do nekoliko sati. Vremenski raspon varira ovisno o zahvaćenom području tijela i količini uklanjanja. Lasersko uklanjanje dlačica izvodi se niskoenergetskim laserom preko zahvaćenog područja. Energija lasera prolazi kroz kožu pacijenta, a apsorbira je pigment u folikuli (korijenu) dlake. Određeni postotak folikula se trenutno, da ne kažemo trajno, onesposobi svakim tretmanom. U većini slučajeva anestezija neće biti potrebna ili čak potrebna.



Prednosti laserskog uklanjanja dlačica:
• Lasersko uklanjanje dlačica je nježan, neinvazivan postupak kojim se uklanjaju nepoželjne dlačice s bilo kojeg dijela tijela.
• Ostavlja kožu glatkijom i svilenkastijom, rijetko s osipima, kvrgama ili drugim nuspojavama.
• Veće površine mogu se tretirati učinkovitije jer se postupkom uklanja više od jedne dlake odjednom.
• Minimalna količina nelagode.
• Zamjenjuje depilaciju voskom, elektrolizu i britvice, a sve je mnogo iritantnije i neugodnije od laserskog uklanjanja dlačica.
• Budući da je tako nježan, možete se odmah vratiti normalnom rasporedu.

Još uvijek postoji nekoliko važnih stvari koje treba uzeti u obzir prije odlaska na lasersko uklanjanje dlaka. Jedan je da ovo nije gotova stvar. Lasersko uklanjanje dlačica trajen je proces koji zahtijeva više sesija. Plave, sijede i bijele vlasi manje reagiraju od tamnijih boja. Obično se oni ipak mogu donekle liječiti, ali ne uvijek. Ako se podvrgnete ovom tretmanu, može doći do blagog crvenila kože ili manjeg otoka. Oba su privremena. Vaš liječnik može preporučiti različite tretmane ili kreme za sunčanje: poslušajte ovaj savjet.

Neka vas upozorenja ne prestraše: lasersko uklanjanje dlačica jedan je od najnježnijih kozmetičkih tretmana, a čak su i najgore nuspojave toliko male da ih je lako zanemariti. Ako vas smetaju te dosadne dlake na leđima ili bradi, ovo je tretman koji bi mogao biti vrijedan razmatranja.

Blagodati odmora na moru

Za velik broj ljudi pojam “odmora” snažno je povezan s boravkom na moru, bez čega se odmor od posla, kućanskih