HEKLANJE

Tretman kože – srednji kemijski pilinzi

TEMU APP 100 E KUPON

U srednje dubokim pilinzima kemikalija koja se obično koristi je trikloroctena kiselina. TCA se koristi u mnogim koncentracijama kako bi se dobili različiti rezultati. Ovaj piling je jači od površinskog pilinga koji se inače radi s AHA a manje je od dubinskog pilinga koji se inače radi s fenolom.

TCA piling je učinkovit u tretiranju finih površinskih bora, površinskih mrlja i mrlja na koži, neujednačenih pigmentacija i drugih problema površinske kože. TCA piling može zahtijevati početni tretman s AHA ili retinoidnim kremama kako bi se koža istanjila i TCA pilula bila učinkovitija. Tretman traje deset do petnaest minuta, a ovaj piling se može koristiti i za vrat ili druge dijelove tijela.



Za TCA piling nije potrebna anestezija jer sama kemikalija anestezira kožu. Neki liječnici daju blagu sedativ kako bi pacijentu bilo ugodnije tijekom liječenja. Liječnik temeljito očisti kožu i zatim nanese otopinu na kožu. Početno peckanje nestaje nakon nekog vremena. Nakon tretmana možete osjetiti oteklinu koja može nestati nakon nekoliko dana. TCA piling će se možda morati ponoviti da bi se postigli željeni rezultati.

Liječnik vam može prekriti lice trakom koja se može ukloniti nakon dan ili dva. To ovisi o jačini pilinga. Molimo izbjegavajte izlaganje suncu što je duže moguće nakon pilinga. Važno je razgovarati s liječnikom o postupku, učinku i svim drugim pitanjima koja biste mogli imati prije nego napravite piling srednje dubine. Ponekad TCA piling može izazvati promjene boje kože. Možda ćete također morati izbjegavati svoje uobičajene aktivnosti otprilike tjedan dana ili više.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka

Jeste li spremni za Aziju?

.asia je novi naziv domene najviše razine za panazijsku i azijsko-pacifičku regiju. Prijave koje se temelje na pravima trgovačkih marki