HEKLANJE

Tretman za njegu kože u vašem hladnjaku

TEMU APP 100 E KUPON

Kada je riječ o njezi kože, malo je stvari koje donose više zadovoljstvo od njege lica. Maska za lice može vam pomoći da se opustite i pomladite na kraju dana ili može označiti prijelaz iz stresnog radnog tjedna u vikend pun zabave. Međutim, tretman kože lica u otmjenim toplicama može koštati i više od sto dolara, a zabrinutost o utjecaju na vaš novčanik može vam oduzeti opuštanje odmah nakon tretmana lica. Srećom, moguće je napraviti vlastitu hidratantnu masku za lice kod kuće od sastojaka koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji. Izrada vlastitog tretmana za kožu kod kuće može vam pomoći da dobijete osjećaj vrhunskog luksuza bez plaćanja velikih dolara.

Najlakši i možda najklasičniji tretman kože uključuje jedan jedini sastojak koji njeguje kožu: čisti med. Kako biste otvorili pore, stavite toplu krpu preko lica na tridesetak sekundi; zatim nanesite tanak sloj meda na površinu obraza, brade, čela i svih drugih mjesta kojima bi mogla koristiti dodatna infuzija revitalizirajuće vlage. Lezite i opustite se deset do petnaest minuta dok med prodire u vašu kožu i obnavlja je vlagom; zatim nježno obrišite med mlakom vodom i krpom za pranje. Poprskajte lice hladnom vodom kako biste zatvorili pore, a zatim nježno osušite lice tapkajući kako biste zatvorili vlagu. Ovaj jednostavan tretman kože omogućuje vam da istaknete svoje najbolje lice i može vam pomoći da prosječnom danu date vrlo poseban osjećaj.



Zobene pahuljice čine još jedan jednostavan tretman za kožu koji je idealan za problematičnu kožu. Ako patite od prištića ili ponekad imate problema s kontroliranjem masnog sjaja, maska od zobenih pahuljica može vam pomoći ukloniti višak masnoće s lica bez isušivanja kože. Ova maska će vam dati zdrav, mat ten koji će vas sigurno nasmijati. Jednostavno umiješajte malo vode u čistu valjanu zob kako biste dobili gustu, vlažnu pastu. Kako biste otvorili pore prije nanošenja maske, napunite zdjelu vrućom vodom i nagnite se nad nju licem prema naprijed, s ručnikom prebačenim preko potiljka kako biste stvorili neku vrstu parnog šatora. Za ekstra luksuzan miris, dodajte žlicu vaše omiljene biljke, poput paprene metvice ili ružmarina, u vodu. Dišite duboko pet do deset minuta, dopuštajući pari da prodre u površinu vašeg lica. Zatim ručnikom obrišite vlagu s lica i vršcima prstiju nježno nanesite tanki sloj paste od zobenih pahuljica po cijelom licu. Pričekajte da se zobene pahuljice osuše i stvrdnu, što je proces koji obično traje između deset i petnaest minuta; zatim ga obrišite vlažnom, mlakom krpom. Osušite lice tapkanjem i uživajte u rezultatima izvrsnog kućnog tretmana kože.

Umro Dioklecijan, rimski car

3. prosinca 316. godine u Splitu je umro Gaj Aurelije Valerije Dioklecijan, rimski car rodom iz Dalmacije. Dioklecijan je rođen

Njega kože protiv starenja

Starenje vaše kože može biti neizbježno. Ali zašto žuriti? Postoje načini za usporavanje opuštanja i bora. Korištenje krema i tretmana