HEKLANJE

Turizam u Hrvatskoj

TEMU APP 100 E KUPON

Jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj je zasigurno turizam. Već od sredine 19 stoljeća, točnije od 1850 znatno se ulagalo u njega. Njegovo uspješno razvijanje koje traje I do dan danas Hrvatsku stavlja na prvo mjesto i važi za jednu od najposjećenijih i najljepših turističkih mjesta Sredozemlja. Mediteran kakav je nekad je slogan koji vam je zasigurno jako poznat, a njime se Hrvatska predstavlja već dugi niz godina.
Hrvatska je također nekoliko puta za redom od mnogih poznatih časopisa i ljudi proglašavana za najbolju destinaciju godine. U 2012 Hrvatska je proglašena za najposjećeniju destinaciju Europe prema poznatoj Travel Leaders kompaniji za prodaju putovanja. U Hrvatskoj imate toliko toga da posjetite. Obiluje prirodnim ljepotama, ima 1244 otoka, mnogo parkova prirode, nacionalnih parkova, spomenika i gradova koji su pod zaštitom UNESCO-a čime dokazuje da su sve te ljepote zaista cijenjene.
Također, što se tiče Hrvatskog Jadranskog mora na kom leži, koje je drugo u Europi po čistoći. Hrvatska se može pohvaliti izvanrednom blagom mediteranskom klimom, sa lijepo toplim ljetima i blagom zimom. Zavisno od vaših želja Hrvatska vam može ponuditi veoma raznoliku turističku ponudu. Turizam u Hrvatskoj nudi vam od izletničkog, nautičkog, kongresnog, kulturnog, ronilačkog, ekološkog, seoskog, vjerskog, zdravstvenog, lovačkog ili ribolovnog turizma, sve po vašim željama. Hrvatska se sastoji od mnogo turističkih regija i svaka za sebe nudi različitu ponudu zavisnosti od samog okruženja. Neke od najpoznatijih i najposjećenijih su Istarska, Dalmacija, Kvarner kao i Dubrovnik sa mnoštvom otoka južnog Jadrana. Zatim imate na raspolaganju i Konavlima, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje kao i Zagreb kao glavni grad.
Hrvatsku kao turističku destinaciju su tokom godina posjećivali razni turisti među kojima su najčešći bili Njemci, a već tradicionalni turisti u Hrvatskoj su Česi, Slovaci, Talijani i Austrijanci.
Kada budete razmišljali o destinaciji za vaš savršeni godišnji odmor, Hrvatska se sigurno biti pun pogodak. Ako je niste posjetili do sada to bih sigurno trebali uraditi, jer tko jednom posjeti Hrvatski ponovno se vrati i to je dokaz dobrog i uspješnog ulaganja, održavanja i brige za Hrvatski turizam.