HEKLANJE

Injekcije kolagena na čelu kozmetičke plastične kirurgije

TEMU APP 100 E KUPON

Estetska plastična kirurgija podiže vaše samopouzdanje kako izgledate. A povećanje samopouzdanja u izgledu može vas potaknuti da svoju energiju usmjerite na druga područja poput obitelji i karijere. Možda postoje određeni nedostaci na vašem tijelu i licu koje šminka, prehrana i tjelovježba ne mogu prikriti. Tamo biste trebali pogledati ultimativni makeover, odnosno estetsku plastičnu kirurgiju.
Napredak korektivnih operacija tijela i lica učinio je kozmetičke zahvate lakima, pristupačnima i manje invazivnima. To je navelo mnoge da se odluče za čiste kozmetičke zahvate gdje je estetska vrijednost na prvom mjestu.
No, kozmetički zahvati nisu potpuno drugačiji od rekonstruktivnih zahvata. Estetska kirurgija također uzima u obzir vaše opće zdravstveno stanje i određene fizičke osobine. Zato ne biste trebali uroniti u postupak samo radi promjene izgleda.

Od mnogih kozmetičkih postupaka, injekcija kolagena popularan je postupak koji su prihvatile mnoge žene kako bi postigle punije i savršene usne te uklonile bore na licu.



Injekcije kolagena su višenamjenski fileri za rješavanje problema na licu. Kolagen se puni u područja koja trebaju popunjavanje. Za uklanjanje bora, ožiljaka i raznih tragova ovo su najprikladnije tvari. Kolagen može dodati volumen licu dajući mu glatki izgled.
Svi imamo kolagen, neku vrstu proteina, između kože i tkiva ispod kože. Ovaj kolagen pomaže u izgradnji fascije, mreže vlakana koja koži daje elastičnost, volumen i mekoću. Zato su injekcije kolagena popularne u krugovima slavnih i daju se kao: injekcije kolagena za usne, injekcije kolagena za lice, injekcije kolagena za stražnjicu i injekcije kolagena za ožiljke.
Zašto su nam potrebne injekcije kolagena?

Pa, imamo kolagen u našim tkivima. Ali njegova količina se s godinama smanjuje nakon mladosti i koža gubi elastičnost. Injekcija kolagena pomaže u obnavljanju ovog stanja. Ideja koja stoji iza ubrizgavanja kolagena je obnoviti ovu temeljnu strukturu kože kako bi ona ponovno stekla svoju sposobnost oporavka. Nadomjesna terapija kolagenom pomaže u izglađivanju bora na licu te smanjuje izgled većine vrsta ožiljaka. Uzimanje injekcije kolagena jednostavno je kao uzimanje bilo koje druge injekcije.

Rijetko uključuje neke komplikacije kao što su modrice, crvenilo i natečenost kože. U teškim slučajevima, kolagen migrira u druge dijelove tijela. Ali komplikacije se mogu izbjeći odgovarajućim savjetovanjem s kirurgom provođenjem testa prihvaćanja/odbacivanja kolagena u vlastitom tijelu.
Koje su različite vrste kolagena?

• Goveđi kolagen: dobiven iz kravljeg tkiva, goveđi kolagen vrlo je kompatibilan s ljudskom kožom. Ima manje slučajeva alergije i odbacivanja. Zyderm je najpopularniji naziv za goveđi kolagen.

• Ljudski kolagen: dolazi od ljudskog donora. Ljudska koža to spremno prihvaća. Zyderm i Zyplast te dva najpopularnija ljudska kolagena.

Dijeljenje osjećaja – s kim?

Kad dijelimo svoje brige i osjećaje, želimo biti shvaćeni, a ne osuđivani. Prepoznavanje ljudi koji mogu uspješno igrati ovu ulogu