HEKLANJE

Tvrtke za popravak kreditne sposobnosti ne nude lijek za vaše kreditne probleme

TEMU APP 100 E KUPON

“Imate li lošu kreditnu sposobnost? Možemo vam pomoći” često je tvrdnja u oglasima tvrtki za popravak kreditne sposobnosti koje tvrde da mogu izbrisati negativne podatke na vašem kreditnom izvješću. Međutim, samo vrijeme – ne čudotvorni lijekovi ili pretjerane naknade – može izliječiti lošu kreditnu sposobnost.

Beskrupulozne tvrtke često se oslanjaju na dio federalnog Zakona o poštenom kreditnom izvješćivanju (FCRA) koji zahtijeva od kreditnog ureda ili agencije za kreditno izvješćivanje da izostavi neke podatke u kreditnom izvješću tijekom vremena kada se provodi istraga nakon što je osporavanje osporeno. podnosi potrošač.



Kao rezultat toga, tvrtke za popravak kredita preplavit će kreditne urede s višestrukim, neozbiljnim sporovima. Naknade koje plaćaju potrošači koji očajnički žele čistu kreditnu sposobnost mogu se kretati od nekoliko dolara do tisuća dolara, ali legitimne negativne informacije nikad se trajno ne brišu iz kreditne datoteke papirologijom koju generira tvrtka za popravak kredita.

Umjesto toga, vrijeme je najbolje rješenje za nepoželjnu kreditnu povijest.

Savezni zakon nalaže vremenska razdoblja u kojima točne negativne informacije ostaju u kreditnom izvješću. Zakašnjela plaćanja eliminiraju se iz kreditnih izvješća nakon sedam godina, a osobni bankrot nakon deset godina.

Informacije o tužbi ili presudi protiv vas mogu se prijaviti sedam godina ili dok ne istekne zastara, što god je dulje.

Službenici tvrtki za kreditno izvješćivanje procjenjuju da oko 30 posto njihovog posla otpada na tvrtke za popravak kredita koje namjerno zlorabe zakone i politike uspostavljene za zaštitu potrošača.

Organizacije za kreditno izvješćivanje dat će potrošačima kopiju njihovog kreditnog izvješća na zahtjev uz malu naknadu. Osim toga, besplatna kreditna izvješća dostupna su osobama kojima je kredit odbijen u zadnjih 60 dana.

Potrošači bi trebali biti svjesni sljedećih činjenica:



Gotovo svaku uslugu koju tvrtka za popravak kredita obavlja legalno potrošači mogu obaviti sami besplatno ili uz minimalne troškove.

Nitko ne može legalno ukloniti točne podatke iz kreditnog izvješća. Samo vrijeme može izbrisati lošu kreditnu sposobnost.

Svaki potrošač može osporiti netočne informacije bez naknade. Netočne podatke ćemo besplatno promijeniti ili izbrisati. Kreditna izvješća sadrže obrazac za spor koji je lako ispuniti kako bi pomogli potrošačima koji se ne slažu s informacijama.



Ne postoje čudesni lijekovi za lošu kreditnu sposobnost.

Imajte na umu da su zajmodavci u poslu da bi posuđivali novac i žele reći “da”. No, njihova egzistencija ovisi o kreditiranju samo potrošača koji otplaćuju dugove.