HEKLANJE

Uklanjanje dlačica: trajno ili privremeno?

TEMU APP 100 E KUPON

Neželjene dlake nisu zabavne i nije ih lako ukloniti kao što biste željeli. Ipak, postoje rješenja za vaše neželjene dlačice. Uklanjanje može biti jedna od dvije vrste. Prije svega, to može biti jednostavno privremeno, poput brijanja dlaka. Ili, može biti trajno.

Zašto ukloniti dlačice?



Zašto biste se trebali zamarati skupim postupcima uklanjanja dlačica? Mnogo je razloga. Na primjer, mnogi sportaši uklanjaju kosu kako bi mogli skratiti sekunde vremena. Ili, mnogi modno osviješteni ljudi žele slobodne dlake na obrvama, nogama, rukama i intimnim područjima kako bi ostali uz trenutni stil. Neki muškarci uživaju kad im je kosa stilizirana u poseban modni izričaj kao što su brkovi ili kozja bradica. Ponekad ga pojedinci moraju ukloniti iz medicinskih razloga. Ipak, drugi samo žele da to nestane.

Zašto Trajni?

Za mnoge pojedince najbolji način da nestanu dlačice je ulaganje u trajna rješenja. Vjerojatno ćete morati posjetiti ovlaštenog estetičara za ovaj postupak i to će vas koštati. Ali, ako to učinite, a to je učinjeno značajno, nećete morati brinuti o kosi.

Koje trajne mogućnosti postoje?

Ima ih mnogo. Evo nekih od mnogih koje možete izabrati.

Laserski tretmani: oni daleko postaju jedni od najpopularnijih. Proces, koji je odobrila FDA, zapravo koristi mali laser za uništavanje folikula dlake. Za to su potrebne sekunde. No, mnogi pojedinci ne mogu imati ovaj postupak jer će vam za to trebati odgovarajuća boja kože/kose. Postupak je skup, do 3000 USD po postupku u kojem će vam možda trebati više od jednog tretmana. Iskustvo pomaže u dobrom iskustvu prvi put.

Elektroliza: Ovo je još jedna mogućnost za trajnost. U ovom postupku, sonda se postavlja u svaki folikul (da, potrebno je dugo za velika područja!) i zatim će koristiti električni naboj da uništi folikul. Donekle je bolno i vjerojatno će vam trebati više od jednog tretmana. Opet, ovaj postupak može koštati do 3000 USD.



Fotoepilacija ili pulsirajući laserski tretmani: Oni su vrlo slični laserskim tretmanima jer koriste pulsirajuće svjetlo za uništavanje folikula i mogu biti vrlo učinkoviti za dlake ispod pazuha, kao i za dlake na bikini zoni. Ovdje postoji nekoliko ograničenja i koštat će vas nešto manje od oko 2000 USD po tretmanu.

Privremeni?

Postoje mnoge privremene metode za uklanjanje dlačica. Za uklanjanje dlačica možete koristiti postupke poput brijanja i depilacije voskom. Možete koristiti kreme kao i čupanje. Privremene ili ne, ovo su jeftinije i često manje bolne metode uklanjanja dlačica.



Koje je rješenje za vas? Temeljite svoju odluku na svom proračunu i svojim željama. Razgovarajte sa svojim lokalnim dermatologom za preporuke. Što god radili, riješite se dlaka!