HEKLANJE

Umirete od želje za kupnjom kuće? Rješavanje loše kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste nedavno željeli kupiti kuću iz snova, ali vas vaša hipotekarna tvrtka nije mogla kvalificirati, nije kraj svijeta. Postoji više opcija za ljude s lošom kreditnom sposobnošću nego ikad prije. Prvi posao je saznati svoju kreditnu sposobnost, ako već niste. Razgovarajte s kreditnim stručnjakom i smislite čvrst plan kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost. Ovo će hipotekarnom društvu dokazati da ozbiljno namjeravate vratiti svoj kredit.

Sljedeće što treba učiniti je istraživanje. Pronađite nekoliko hipotekarnih brokera koji su specijalizirani za osobe s kreditnim problemima. Stručnjaka možete pronaći u lokalnim novinama i (besplatnim) časopisima o nekretninama. Tamo oglasi obično najavljuju sljedeće: Možemo vam pomoći kupiti dom bez obzira na kreditnu povijest – loša kreditna sposobnost, bez kredita i ovrhe.



Postoje i programi kao što je ‘kupnja stana uz mogućnost otkupa’. Vlasnik kuće ili stanodavac će se pošteno dogovoriti s vama. Od vas će se tražiti da ostavite predujam između iznosa od 3000 do 8000 dolara (što je veći polog, to manje morate plaćati mjesečno). Ako plaćate dosljedno bez ikakvih zakašnjenja, oni će staviti postotak vaše mjesečne najamnine za kupnju kuće koju ćete iznajmiti. Nakon razdoblja od 12 do 24 mjeseca, stanodavac ili vlasnik kuće pretvorit će vaš ugovor o najmu u hipoteku. Ovo ne samo da će vas učiniti službenim vlasnikom kuće, već će pomoći i vašoj kreditnoj sposobnosti. Provjerite jesu li sve transakcije izvršene u pisanom obliku. Angažirajte odvjetnika da pregleda uvjete i odredbe vašeg ‘najma s opcijom otkupa’.

Ako najam uz mogućnost kupnje nije vaša šalica čaja, postoje i druge mogućnosti. Preuzete kuće možete kupiti na godišnjoj poreznoj prodaji. U većini država ne morate imati dobar kredit da biste kupili kuću. Županijsku ili gradsku poreznu upravu zanima samo jedno: blagajnički ček ili uplatnica na puni iznos prodaje. Poreznu upravu moglo bi biti manje briga ako niste u mogućnosti pratiti svoj mjesečni račun za kablovsku za Showtime Movie Channel. Kad bi porezni ured morao voditi računa o tome tko ima dobru ili lošu kreditnu sposobnost, teško bi prodavali kuće.

Dodatne informacije o tome kako kupiti kuću s lošom kreditnom sposobnošću možete pronaći na internetu. Da biste saznali kako dobiti popis godišnjih poreznih prodaja, obratite se svom okružnom ili gradskom uredu za porezna potraživanja. Dodatne informacije o kreditnom stručnjaku možete pronaći i na internetu.