HEKLANJE

Unovčite kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Što je kreditna kartica za povrat novca?

Kreditna kartica s povratom gotovine daje godišnje rabate ili vraća novac vlasniku kartice na temelju toga koliko je njome kupljeno. Ova vrsta kreditne kartice je pogodna za one koji rijetko koriste gotovinu u svojim transakcijama. Popust se izračunava kao postotak ukupnog iznosa terećenog kreditne kartice u godini. Obično su rabati između 1-2%. Neki čak mogu ići i do 3%.



Jesu li popusti uvijek u obliku gotovine?

Strogo govoreći, gotovinski rabati trebaju biti u obliku gotovine. Ali sada kada se kartičarske kuće diverzificiraju, rabati sada mogu biti u obliku darovnih bonova i kupona za popust. Ovo na neki način briše granicu između različitih vrsta kreditnih kartica spomenutih u prvom odlomku ovog članka.

Neke kreditne kartice s povratom gotovine nude nadogradnju statusa članstva što njihovim članovima omogućuje više popusta i darova tijekom godišnjica i praznika poput Božića i rođendana. Štoviše, neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice također imaju partnerstva s drugim potrošačkim proizvodima koji svojim članovima daju pravo na dodatne popuste na proizvode pri budućim kupnjama.

Koje banke nude kreditne kartice za povrat novca?

Postoje mnoge banke koje nude gotovinski povrat kreditnih kartica u naturi. Obično imaju program nagrađivanja za članove u kojem vlasnici kartica dobivaju darove i popuste zahvaljujući partnerskim proizvodnim tvrtkama; kuponi za popust u hotelima, restoranima, specijaliziranim trgovinama; i putne milje za kupnje koje nisu povezane s putovanjima. U nastavku su navedene neke banke koje nude pogodnosti povrata novca.

1. Citibank
2. Chevy Chase Bank
3. HSBC
4. Royal Bank Avion (Kanada)
5. Standard Chartered Bank

Nude li samo banke kreditne kartice s povratom novca?



Ne. Budući da poslovne ustanove inoviraju svoje usluge i pogodnosti za svoje kupce, neke od njih svojim lojalnim kupcima nude gotovinu, npr. Discover Card (Discover Magazine). Osim popusta na knjige i časopise, Discover Card nudi i zrakoplovne milje. Velike trgovine mješovitom robom kao što su Krogers, Wal Mart i Bi-Lo nude povrat gotovine, ali u obliku gotovinskih potvrda i kupona za popust.
Kako dobiti povrat gotovine kreditnom karticom?

Budući da gotovo sve kartičarske kuće (npr. banke, trgovine, zrakoplovne tvrtke) nude povrat gotovine (ili u naturi), sve što treba učiniti je podnijeti zahtjev u bilo kojem od njihovih ureda ili trgovina ili se registrirati putem interneta posjetom njihovoj web stranici stranice. Samo budite oprezni za online aplikacije, pazite da se transakcija izvrši putem sigurne internetske veze budući da je krađa identiteta postala raširena pojavom korištenja kreditnih kartica.

DAMIR KEDŽO – ZAUVIJEK TVOJ /LIVE/

www.myspace.com www.damirkedzo.com 04.12.2008. – Emisija za danom”..Damir Kedžo je predstavio svoj prvi nosac zvuka(CD), pod naslovom – DAMIR KEDŽO, koji