HEKLANJE

Unutarnja starica

TEMU APP 100 E KUPON

U redu, svi su čuli za “unutarnje dijete”, zar ne? Nevino stvorenje koje živi u našem “Ja” treba ljubav i brigu i s kojim ponekad trebate razgovarati kako biste se naučili sažaliti zbog sebe. Veliki sam obožavatelj ovog koncepta. Ovo je stvarno iscjeliteljska stvar. Ali u posljednje vrijeme sve manje razmišljam o njemu, a više se fokusiram na UNUTARNJU STARU ŽENU, koja također živi unutar mog “ja” i kojoj se nadam jednog dana postati. Jer je tako jebeno cool.
Prave starice su uvijek cool. Govorim o onima koji su već sve vidjeli i više se ničega ne boje. Oni čiji je svijet dvadeset puta bio uništavan gotovo do temelja. Oni koji su jednom sahranili svoje snove i svoje najmilije – i preživjeli ih. Oni koji su patili od boli i iskusili je također. Oni kojima je nevino povjerenje u svijet iznevjereno deset tisuća puta … i koji su to također iskusili.
Svijet je zastrašujuće mjesto. Ali Prava Starica ne može se uplašiti. Riječ “starica” ​​mnogi smatraju uvredljivom, ali ne i ja. Poštujem ga. Starica je klasičan lik u mitovima i folkloru, često posjeduje veliku mudrost i natprirodne moći. Dogodi se da ona čuva put u drugi svijet. Izuzetno je pronicljiva, čak i ako je slijepa. Ona se ne boji smrti, to jest, NIJE Uopšte strah.
Kod kuće sam objesio cijeli zid s fotografijama svojih voljenih starica koje me nadahnjuju. Na primjer, jedna od fotografija prikazuje ukrajinsku baku koja živi (samo zamislite!) U Černobilu. Postoji cijela skupina takvih baka koje su se vratile na ta mjesta zagađena zračenjem i tamo se nastanile. Znaš li zašto? To im se toliko sviđa.
Vole Černobil jer dolaze od tamo. Sve su seljanke. Ne žele biti izbjeglice. Patili su zbog preseljenja sa svog zemljišta nakon nesreće. Mrzili su život u otrcanim kriminalnim područjima velikog grada. Stoga su izabrali neovisnost i vratili se na najradioaktivnije mjesto na zemlji. Na onim mjestima koja bi mnogi smatrali paklom, osnovali su veselu komunu umirovljenika.
Da li je sigurno? Naravno da ne! Pa što? Ako imate 90 godina i vrijedno ste radili cijeli život, što je za vas “sigurnost”? Da, oni piju ovu vodu. Da, sadi povrće u radioaktivno tlo, raste i jede. Oni također love lokalne divlje svinje, kolju ih i jedu ih. Oni su stari. Bojite se zračenja u njihovoj dobi? Smiješno je.
Oni se brinu jedni o drugima. Oni sami cijepaju i nose ogrjev. Voze mjesečinu. Okupljaju se, piju ovu mjesečinu i sjećaju se rata i Staljinovih vremena. I dalje se smiju, a zatim odlaze, kolju još jednog radioaktivnog vepra i od njega prave kobasicu. Ako se ikad održi natjecanje Tough Guy, suprotstavi ovu baku bilo kojem mladom Tough Guyu koji ti je pri ruci. Jamčim da će baka u Černobilu pobijediti jednom lijevom rukom.
Živimo u društvu u kojem je običaj romantizirati mlade. U našoj kulturi mladost je postignuće. Ali pogledajte tako klasičnu staricu kao na fotografiji, i shvatit ćete koliko je to glupo. Nema mudrosti veće od mudrosti nadvladavanja. Ne postoji samokontrola jača od žene koja uzgaja povrtnjak na radioaktivnom tlu – i ništa, živi za sebe.
Dakle, svaki put kad se nešto dogodi i moje Unutarnje dijete počne paničariti, samo se pitam: “ZAŠTO?” Odnosno, “Što bi radila moja unutarnja starica?”
Postavite si ovo pitanje. Poslušajte što će vam odgovoriti. Jedno obećavam. Malo je vjerojatno da će reći: “Budi nervozna”. Ona će najvjerojatnije reći: „NE ODUSTAJTE!“ Umjesto toga. Pa pričekaj malo, ne odustaj! Sve ste vi sjajne starice koje dolaze.
Napisala Elizabeth Gilbert

10 koraka da izgledate mlađe

Od davnina se traga za tajnom mladosti. Mnogi su istraživači proveli eksperimente kako bi pronašli načine za usporavanje procesa starenja.

Bloganje za novac

Da biste zaradili novac na internetu, potrebna vam je strategija. Što sve zvuči prilično jednostavno, odlučite koju ćete strategiju koristiti