HEKLANJE

Uobičajeni troškovi kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Posljednjih godina britanska industrija kreditnih kartica doživjela je apsolutno ogromne promjene. Praktički je neprepoznatljiv od industrije koja je bila prisutna i prije samo nekoliko godina. Konkurencija koja je pristigla iz drugih zemalja, posebice Sjedinjenih Država, kao i od internetskih zajmodavaca i drugih institucija značila je da sada postoji više ponuda i više proizvoda nego ikad prije.

Neke od ovih ponuda bile bi nezamislive u prošlosti. Ne morate se vraćati daleko unatrag da biste se sjetili vremena kada nitko nije čuo za prijenose salda od nula posto. Da ne spominjemo nula posto na kupnju koja je sada dostupna. Tu je i cijeli niz shema nagrađivanja i shema vjernosti koje zajmodavci nude u sve većoj nastojanju da zatraže veći tržišni udio.



Unatoč ovim golemim promjenama posljednjih godina, sigurno je da kreditne kartice još uvijek mogu koštati mnogo novca. Zapravo, sada trošimo više novca na kreditne kartice nego ikad prije. Industrija kreditnih kartica u Ujedinjenom Kraljevstvu zarađuje milijarde funti svake godine i nikoga ne bi trebalo iznenaditi saznanje da sve ove ponude nisu date javnosti iz dobrog srca pružatelja kreditnih kartica.

Glavni trošak koji još uvijek imamo kada koristimo naše kreditne kartice su kamate na stanje kartice. Ako vam se na kartici pojavi saldo, a ne otplatite ga do kraja ciklusa naplate, bit će vam naplaćene kamate na saldo. Ova kamata je među najvišima od svih kredita dostupnih u Ujedinjenom Kraljevstvu. Dok zajmovi dolaze od šest do osam posto, stope kreditnih kartica obično se kreću u prosjeku do dvadeset pet ili čak trideset posto. Stope su daleko više od ostalih izvora kredita.

Međutim, kamate na stanje vašeg računa nisu jedino mjesto na koje plaćate svoju kreditnu karticu. Postoji mnoštvo kaznenih naknada za ljude koji ne izvrše otplatu ili koji to učine kasno. Ove kazne mogu postati vrlo skupe ako steknete naviku kašnjenja u plaćanju računa i uskoro će se zbrojiti. Postoje i neke kreditne kartice koje naplaćuju godišnju pretplatu. Dok ove kartice navodno čine to kako bi im dale dojam ekskluzivnosti, ovih dana kada su kartice tako uobičajene, čini se da nema smisla plaćati za jednu kada ne morate, a čini se da nema mnogo koristi od toga tako.

Zašto menstruacija kasni?

Pubertet je vrijeme kada ljudska vrsta uspostavlja sposobnost za reprodukciju. Mehanizam koji regulira u tijelu kada će nastupiti pubertet, zauvijek

Kineski proizvođači lijesova

Kineski proizvođači lijesova sada proizvode visokokvalitetne kovčege, jednake ili nadmašujuće kvalitete bilo kojeg američkog proizvođača lijesova. Za razliku od zrelije