HEKLANJE

Upoznajte svoju kreditnu karticu s povratom novca

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice s povratom gotovine izvrsne su za one koji otplaćuju svoja dugovanja svaki mjesec i ne zahtijevaju supernisku kamatnu stopu. Za tražitelje nagrade koji žele hladnu čvrstu gotovinu u zamjenu za lojalnost svoje kreditne kartice, kreditne kartice za povrat gotovine vraćaju vam gotovinu ili rabat postotak novca koji ste potrošili na svoju kreditnu karticu. Ponude kreditnih kartica s povratom gotovine mogu izgledati iste, međutim, u stvarnosti postoji mnogo različitih vrsta kreditnih kartica s povratom gotovine pa se isplati malo napraviti domaću zadaću prije nego što odaberete kreditnu karticu s povratom gotovine. Također, ako posjedujete ili planirate podnijeti zahtjev za kreditnu karticu s povratom gotovine, znajte koji se postotak zarađuje na kupnji, koje se kategorije potrošnje nagrađuju po višim stopama i način na koji se nagrade isporučuju kupcu.

Kreditne kartice s povratom gotovine pojavile su se prije otprilike 15 godina i vrlo su popularne. Prve kreditne kartice s povratom gotovine izdao je Discover i bile su prilično jednostavne, nudile su paušalnu postotnu stopu (obično 1% kupnje) koja se vraća kupcu u obliku čeka na kraju godine ili izvoda kredita.



Sada postoji mnogo različitih vrsta ponuda kreditnih kartica za povrat gotovine. Neki su jednostavni, drugi su prilično složeni za praćenje. Jednostavne ponude kreditne kartice za povrat gotovine izračunavaju paušalnu stopu u odnosu na svu potrošnju (ili različite stope za kupnje određene kategorije, kao u slučaju Citi® Dividend Platinum Select® kartice) i prikazuju zarađeni iznos na svakom mjesečnom izvodu računa. Potrošač može nazvati da naruči ček kada iznos dosegne 100 USD. Međutim, složeniji programi mogu biti zbunjujući budući da banke rijetko pokazuju koji su iznosi kupnje dobili povrat gotovine po kojoj stopi. Pojedinačni zarađeni iznos općenito se prijavljuje na izvodima ili je dostupan na zahtjev nagradnog čeka.

Povratni rabati ne prikazuju se uvijek kupcu u obliku čeka, već i kao kredit na izvodu. Neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice koje daju kreditne izvode vjerojatno smatraju da je to najlakši postupak isporuke budući da je elektronički, ali možda neće biti toliko zadovoljavajući za vas jer se odražava kao smanjenje vašeg nepodmirenog duga. Druge tvrtke koje izdaju kreditne kartice poslat će vam ček poštom, bilo na godišnjoj osnovi ili nakon što dosegnete prag zarade od 25, 50 ili 100 dolara. Prethodnih godina nagradni čekovi automatski su se slali poštom, no sada se čini uobičajenijim da izdavatelj kreditne kartice s povratom gotovine zahtijeva od članova kartice da naruče svoj nagradni ček. Ovaj zahtjev znači povećanje profita za izdavatelja kada potrošači ne uspiju podići svoje zarađene nagrade, stoga je važno ostati aktivan i pratiti svoju zaradu, bilo na mreži ili pozivom tvrtki koja vam je izdala kreditnu karticu.

Na kraju krajeva, kreditne kartice s povratom gotovine neće vas učiniti bogatima, ali zaista je dobra značajka tržišta da možete dobiti nekoliko stotina dolara godišnje za korištenje kreditne kartice bez godišnje naknade. To je svakako bolje od duga i plaćanja kamata!

Najbolji online imenici

Dobro je poznato da je iznad svega DMOZ imenik najbolji online imenik. DMOZ, poznat i kao Projekt otvorenog imenika (ODP),