HEKLANJE

Uspostavljanje vaše kreditne sposobnosti od nule

TEMU APP 100 E KUPON

Uspostavljanje kredita

Mnoge zemlje koriste sustav ‘kredita’ kako bi poslovale s javnošću. To je zapravo vrlo dobra metoda za trgovce da minimiziraju gubitke. Problem je kada osoba ili tvrtka nemaju uspostavljenu kreditnu sposobnost, vrlo je teško dobiti zajmove i prijaviti se za druge neosigurane pogodnosti. Dao sam mnogo savjeta i strategija koje bi trebale pomoći u uspostavljanju dobrog kredita. Imajte na umu da je za dobar kredit potrebno vrijeme.



Dobivanje prve kreditne linije:
1. Jedan od najboljih načina dobivanja dobre kreditne sposobnosti je otvaranje revolving računa. Revolving računi su vrsta zajmova koji omogućuju zajmoprimcu da nastavi trošiti sve dok ima dovoljan saldo i nastavi redovito plaćati na već iskorišteni saldo. Kreditna kartica i kreditna linija su revolving računi. Bez dobre kreditne sposobnosti teško je dobiti revolving račun. Mislim da je najbolji način za to podnošenje zahtjeva za osigurane kreditne kartice. To znači da će financijska institucija uzeti određeni iznos novca od zajmoprimca i staviti ga na kamatonosni štedni račun na njegovo ime. Zauzvrat će dobiti kreditnu karticu s istim limitom potrošnje kao i depozit. Kreditna kartica funkcionira jednako kao i obična kreditna kartica. Jedina je razlika u tome što financijska institucija ima depozit u slučaju da zajmoprimac odluči više ne plaćati. Budite sigurni da sve dok ste dobili osiguranu kreditnu karticu od renomirane institucije, vaš depozit ne bi trebao biti ugrožen. Kako biste izgradili svoj kredit, važno je da sva plaćanja izvršite na vrijeme. Glavnim kreditnim uredima obično se prijavljuju samo plaćanja koja kasne najmanje trideset dana, ali budite svjesni zakašnjelih troškova koji će obično nastati od strane financijske institucije.

2. Ako ste student, možda imate pravo na “studentsku” kreditnu karticu. Mnoge financijske institucije studentima nude kreditne kartice bez osiguranja, ali te kartice obično imaju više kamatne stope kao i niže limite potrošnje. Neka vas to ne obeshrabri jer će vam dobro upravljana kreditna kartica biti od koristi u budućnosti. Način da smanjite kamate koje plaćate je da svaki mjesec plaćate više.

Što je sljedeće?
1. U redu, imate svoj prvi revolving račun, što slijedi? Pokušajte slijediti isti gornji postupak za primanje dva ili tri računa. Provjerite plaćate li na vrijeme svaki mjesec. Nakon otprilike šest mjeseci pokušajte se prijaviti za druge nezaštićene kreditne kartice. Vaš kredit bi se i dalje smatrao ‘visoko rizičnim’, ali biste uspostavili određeni stupanj vjerodostojnosti. Uz malo sreće dobit ćete ponude. Nikada nemojte slati previše zahtjeva jer to ne pomaže vašem kreditu i stvorit će crvenu zastavu potencijalnim zajmodavcima. Upamtite, uspostavljanje kredita je postupan proces, potrebno je dosta vremena. Ponovite ovaj postupak otprilike svaka tri mjeseca. Druga strategija je da nastavite plaćati kreditnim karticama koje trenutačno imate mnogo dulje vrijeme i podnesete zahtjev za druge kartice kada budete spremni. Što duže imate račun, to je bolje za vaš kredit. Također, možda jedna od najgorih stvari koje možete učiniti je podnijeti zahtjev za kreditne kartice u svakoj trgovini koju posjetite. Kreditne kartice u trgovinama dobre su u izgradnji vašeg kredita, ali vrlo je primamljivo podnijeti zahtjev za sve njih, s obzirom na to da se obično nude uz popust na vašu robu. Budite oprezni zbog činjenice da će previše revolving računa učiniti više štete nego koristi.

Ovi bi se savjeti trebali pokazati vrlo korisnima u potrazi za dobrim kreditom:
1. Ne podnosite previše zahtjeva za kredit.
2. Plaćajte na vrijeme, svo vrijeme – Izostanak plaćanja boli.
3. Nemojte držati kreditnu karticu “bez salda” (kreditnu karticu bez iskorištenog limita potrošnje) – Vaše dobre navike plaćanja morate stalno prijavljivati kreditnim uredima.
4. Nemojte imati previše revolving račune.
5. Pokušajte ne koristiti previše raspoloživog stanja na svojim računima.
6. Nemojte stalno zatvarati račune i ponovno otvarati nove.
7. Izbjegavajte nepotrebno zaduživanje.
8. Izbjegavajte financijske institucije koje naplaćuju naknadu za prijavu vaših navika plaćanja kreditnim uredima.

Ako slijedite ove savjete, gotovo ste zajamčeni da će vam se kreditni rejting poboljšati. Sljedeće što biste trebali učiniti je pravilno odbaciti sve dokumente s osobnim podacima kao što su vaše ime, adresa, datum rođenja i broj socijalnog osiguranja. Mudro ulaganje je drobilica za vaš dom, jer je krađa identiteta vrlo raširena u našem društvu. Postoje mnogi programi za praćenje kreditne sposobnosti koji vam omogućuju provjeru vaše kreditne sposobnosti u svakom trenutku kako biste bili svjesni kad se na vaše ime otvore nepoznati upiti ili računi.

Prednosti web hostinga

Zašto bi se na jabuci mnogo rukovali za ono što ne volite ili za nešto što nikada nećete koristiti? Ako