HEKLANJE

7 stvari koje se moraju dogoditi ako često jedete brzu hranu

Brza hrana može biti priličan spasitelj kad morate jesti u ograničenom vremenu. Pojedanje brze hrane s vremena na vrijeme vjerojatno vam neće naštetiti, ali ako vam to postane navika, možete se suočiti s raznim neugodnim posljedicama.
Ako ste ovisnik brze hrane, trebali biste provjeriti informacije kako biste odmah odustali.
MOŽE UZROKOVITI PREVIŠE TEŽINE
Kad unesete više kalorija nego što sagorite, lako se možete početi debljati. Hrana brze hrane poznata je po visokim kalorijama. Stalno jedenje brze hrane u kratkom će vremenu dovesti do brzog debljanja.
PREVIŠE SOLE BRZE HRANE ŠTETNO JE ZA SRCE
Hrana za brzu hranu sadrži puno više soli nego što bi trebala. Ova količina soli može biti izvrsna za vaše okusne pupoljke, ali ne i za vaše zdravlje! Konzumacija previše natrija uzrokuje porast krvnog tlaka, što povećava rizik od srčanog udara.
NE DOVOLJNO U BRZOJ HRANI
Razmislite o svom prosječnom obroku brze hrane. Pljeskavica s jednim listom salate i kriškom rajčice. Zamislite da ovo konzumirate s velikom količinom pomfrita i velikim pićem. Kao što vidite, u vašoj hrani nema puno vitamina i minerala. Često jedenje na ovaj način može dovesti do nedostatka hranjivih sastojaka koji mogu narušiti cjelokupno zdravlje.
SADRŽI TRANS MASNE KISELINE
Trans masti su loše masti koje mogu dovesti do bolesti srca. Stručnjaci naglašavaju da treba izbjegavati svu hranu koja sadrži transmasti. Iako se neki restorani brze hrane prebacuju na zdravije masnoće, mnogi predmeti na jelovnicima brze hrane i dalje sadrže trans masti. Ako redovito jedete ovako, riskirate visoki kolesterol, debljanje i druge zdravstvene probleme.
Previše loših ugljikohidrata može uzrokovati nagli porast šećera u krvi.
Postoje dobri i loši ugljikohidrati. Loš soj nalazi se u rafiniranim žitaricama kao što su pržena pileća krilca i kiflice od bijelog hamburgera, soda i prženi proizvodi na visokoj temperaturi. Kad ih jedete, uzrokuju porast šećera u krvi. To rezultira proizvodnjom inzulina. Te namirnice mogu dovesti do rezistencije na inzulin, koji je s vremenom faktor rizika za razvoj dijabetesa.
IZNENAĐENJE! PREVIŠE BRZE HRANE MOŽE UZROKOVITI ASTMU
Studije pokazuju da previše jedenja brze hrane dovodi do pretilosti. Prekomjerna težina utječe na rad pluća, a može čak uzrokovati i astmu.

Mogućnost kućnog poslovanja

“Ostvarite 100.000 dolara u 48 sati uz našu priliku za kućni posao!” “Ostvarite šesteroznamenkasti prihod radeći samo 10 minuta dnevno