HEKLANJE

Uštedite novac uz prijenos stanja kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Otprilike jedna trećina svih vlasnika kreditnih kartica ne otplaćuje u cijelosti stanje svojih kreditnih kartica svaki mjesec, što znači da plaćaju kamate na novac za svoje kupnje. Međutim, na današnjem konkurentnom tržištu mnoge kartičarske kuće nude 0% prijenos stanja kreditne kartice za nove klijente. To stvarno može pomoći onim ljudima koji sve više i više zadužuju ne otplaćujući svoj dug.

S ponudom prijenosa stanja kreditne kartice od 0% možete prenijeti stanje koje imate na jednoj kartici koja vam naplaćuje 17% na karticu koja nudi 0%. Nova kartica otplaćuje dug koji imate na staroj kartici, a zatim je stanje na vašoj novoj kartici po nižoj, boljoj stopi. Tada ćete imati vremena do završetka ove uvodne značajke za otplatu duga bez naplate kamata.



Prijenos salda kreditne kartice može biti izvrstan ako možete pronaći onaj koji će imati 0% dovoljno dugo da možete podmiriti cijeli saldo. Mnoge od ovih tvrtki koje izdaju kreditne kartice koje sada nude prijenos salda od 0% daju vam 3 mjeseca, 6 mjeseci, 9 mjeseci, 12 mjeseci ili 15 mjeseci za otplatu duga prije nego počnete plaćati kamate na saldo. Međutim, trebali biste pročitati sitna slova svake kartičarske kuće kako biste bili sigurni da nećete imati nikakve druge razne naknade, i ako je moguće, 0% na sve nove kupnje.

Ako ne vjerujete da možete otplatiti cjelokupni saldo u dodijeljenom vremenu, saldo kartice također možete prenijeti na kreditnu karticu s konkurentno nižim kamatnim stopama. American Express nudi fiksni, niski APR za prijenos stanja kreditne kartice tijekom cijelog trajanja stanja.

Kad počnete tražiti ponudu prijenosa stanja kreditne kartice, morate uzeti u obzir nekoliko stvari, koje uključuju:

– Naplaćuje li kartičarska kuća prijenose stanja?
– Otplaćujete li saldo svoje kartice svaki mjesec?
– Hoćete li morati naplatiti dodatne kupovine karticom za prijenos stanja?
– Hoćete li podmiriti stanje na kartici prije nego što istekne početna stopa?

Neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice mogu ponuditi prijenose salda kreditne kartice od 0%, ali vam također mogu naplatiti naknade za prijenos. Većina naplaćuje između 2 – 3% za ukupni prijenos stanja. Uvijek biste trebali platiti minimalnu uplatu ili se možete naći u situaciji da plaćate financijske troškove. U većini slučajeva, nove kupnje na novoj kartici neće dobiti istu godišnju kamatnu stopu od 0% i na kraju ćete platiti kamate, budući da će novac koji platite na saldo kartice biti stavljen na prijenos salda i vi ćete biti plaćati kamate na nove kupnje. Promjena kompanije koja izdaje kreditnu karticu prije isteka 0% ili niskog APR-a može biti pravi način ako vam je još uvijek ostalo veliko stanje na kreditnoj kartici.