HEKLANJE

Uvod u potrošački kredit

TEMU APP 100 E KUPON

Potrošački kredit odnosi se na kredit u nekom obliku koji se daje potrošačima. To je način financiranja klijenta uz uvjet odgode plaćanja, na kasniji datum ili u određenom roku.

Poduzeća koja daju potrošačke kredite moraju se pridržavati nekih propisa propisanih državnim zakonima. Jednako je primjenjivo na specijalizirane kreditne tvrtke kao što su pružatelji usluga kreditnih kartica i zajmodavci, na tvrtke za naručivanje poštom ili trgovine koje dopuštaju kupcima kupnju na kredit ili lizing ili iznajmljivanje robe. Odnosno, poduzeća koja daju potrošačke kredite moraju imati važeću licencu za potrošačke kredite Ureda za pošteno trgovanje (OFT). To je znak jamstva kupcu da je poslovna tvrtka certificirana od strane OFT-a sposobna služiti klijentima.



Pogledajmo koje sve tvrtke zahtijevaju licencu za potrošački kredit kao obavezni uvjet prema zakonu. Poduzeća koja prodaju na kredit, iznajmljuju ili iznajmljuju robu na razdoblje od 3 mjeseca, posuđuju dolare, bave se prodajom kreditnih kartica, ugovaraju kredite za druge, daju robu za najam/kupnju, naplaćuju dugove i daju savjete o kreditnoj sposobnosti drugih potpadaju pod nadležnost licence za potrošački kredit.

No oni koji posuđuju iznose ili iznajmljuju robu po cijeni većoj od fiksnog iznosa, posluju samo s društvima s ograničenom odgovornošću i dopuštaju klijentima da vrate iznos u četiri ili manje rate izuzeti su od licence za potrošački kredit.

Idealno bi bilo provjeriti smjernice s web stranice OFT-a kako biste jasno saznali koje sve tvrtke trebaju licencu za potrošački kredit. Upamtite, trgovati bez licence za potrošački kredit kada je morate zaraditi je zločin koji zahtijeva novčanu ili zatvorsku kaznu ili oboje.

Licenca za potrošački kredit vrijedi određeno vremensko razdoblje (oko 5 godina) i poduzeće je mora obnoviti nakon njezina isteka. Međutim, OFT može opozvati, suspendirati ili promijeniti licencu u bilo kojem trenutku. Odluka o tome isključivo je diskrecijsko pravo tijela. Svi vlasnici potrošačkih kreditnih dozvola bit će navedeni u Registru potrošačkih kredita, koji je dostupan javnosti besplatno.

Ako se poslovanje sastoji od mnogo tvrtki, od kojih svaka posluje u bilo kojoj od kategorija, tada je za svaku tvrtku potrebna posebna licenca. Također, OFT je postavio pravila u vezi s oglašavanjem kredita i ugovora o kreditu. Svi ovi detalji navedeni su na web stranici OFT-a.

Vlada i regulatorno tijelo pretpostavljaju da je dužnost poduzeća da se informiraju o pravilima i propisima koji reguliraju njihova poduzeća. Svako kršenje ponašanja može rezultirati velikim novčanim i zatvorskim kaznama. Sve je u tome da budete poslušni zakonu i pošteni.

Organski šampon

Neki ljudi imaju prirodno suhu kosu, ali sa svim bojama i trajnim za kosu ovih dana, mogu ozbiljno oštetiti bilo